Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Woningaanpassing

Is het door ziekte of een beperking lastig om in uw woning te blijven wonen? Er zijn verschillende oplossingen mogelijk.

Het is prettig als u in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. Als dat door een beperking of ziekte niet meer goed lukt, kan een woningaanpassing de oplossing zijn.

Heeft u hierbij hulp nodig? Bespreek dan uw zorgvraag bij de Vraagwijzer. Maak een melding via telefoonnummer 14 010, kom langs op het spreekuur van de Vraagwijzer of maak online een afspraak. Link opent een externe pagina.

Medewerkers van de Vraagwijzer zoeken samen met u naar oplossingen. Is het nodig, dan verwijst de Vraagwijzer u door naar andere organisaties in de wijk. Bijvoorbeeld het wijkteam of een hulpverlener van een zorgorganisatie.

Woning aanpassen

Woningaanpassingen kunnen ervoor zorgen dat u in uw woning kunt blijven wonen. Sommige voorzieningen kunt u zelf aanschaffen. Denk bijvoorbeeld aan handgrepen bij douche of toilet, een verhoogd toilet of extra verlichting. Voor sommige aanpassingen kunt u hulp vragen bij de gemeente. Bijvoorbeeld:

  •  voor het plaatsen van een hellingbaan om uw woning rolstoelgeschikt te maken
  • voor sommige  aanpassingen aan uw badkamer
  • voor het laten plaatsen van een speciale keuken
  • voor het plaatsen van een traplift
  • voor het installeren van een elektrische deuropener

De medewerkers van de Vraagwijzer kijken samen met u of u in aanmerking komt voor zo’n woningaanpassing.

Verhuizen

Is het beter om te verhuizen naar een woning die geschikter is voor uw situatie? Dan kan de gemeente u hierover adviseren. Soms is het mogelijk om een verhuiskostenvergoeding te krijgen.

Vragen en antwoorden

Meer informatie

Voor meer informatie vult u het contactformulier in of belt u naar 14 010. Tijdens de inloopspreekuren kunt u ook binnenlopen bij een Vraagwijzer bij u in de buurt.