Zonne-energie
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 23-03-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/zonne-energie/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Gemeente Rotterdam zet samen met bewoners, bedrijven en instellingen in op schonere energie. Zonne-energie is één van de duurzame energiebronnen en is in vergelijking met andere energiebronnen veel minder vervuilend voor het milieu.

Schone energie draagt bij aan een schonere lucht, het verbetert de concurrentiepositie van Rotterdamse bedrijven en geeft een impuls aan de werkgelegenheid. Rotterdam wil ervoor zorgen dat meer Rotterdammers (bewoners, bedrijven en instellingen) met zonne-energie aan de slag kunnen gaan.

Zonpotentie

Rotterdam heeft veel zonpotentie. Dat komt bijvoorbeeld door de 18,5 vierkante kilometer aan platte daken die de stad rijk is; dat is 70 procent van het totale dakoppervlak! Platte daken zijn zeer geschikt om zonne-energie op te wekken. Op dit moment leveren 102.000 zonnepanelen stroom voor het verbruik van 7.700 huishoudens. De ambitie is dat Rotterdamse zonnepanelen in 2030 stroom leveren voor het gebruik van 300.000 woningen.

Zelf aan de slag met zonne-energie?

Investeren in zonnepanelen loont. Met een zonne-installatie op uw dak kunt u zelf duurzame energie opwekken en gebruiken. Dat is niet alleen goed voor het milieu; het levert op termijn ook geld op. Waar moet u aan denken als u zonnepanelen wilt aanschaffen? En wat zijn de mogelijkheden om te investeren als u zelf geen geschikt dak of groot budget heeft?