Zevenkamp
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 18-10-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/zevenkamp/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Zevenkamp is een wijk met uitstekende voorzieningen, een gevarieerd woningaanbod en recreatiemogelijkheden in een groene omgeving. Er wonen 17.000 mensen in Zevenkamp en relatief veel gezinnen met kinderen.

Zevenkamp wordt dan ook getypeerd als kindvriendelijke wijk, waar de belangen van kinderen voorop staan.

Wijkcomité

De inwoners worden vertegenwoordigd door wijkcomité Zevenkamp. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkcomités, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt het wijkcomité bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkcomité Zevenkamp, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkcomitéleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Verenigingen

De wijk kent een gevarieerd verenigingsleven. Er zijn verenigingen op het gebied van kunst en cultuur. Ook zijn er sportverenigingen voor voetbal en vechtsport. Overige vrijetijdsverenigingen zijn o.a. volkstuinvereniging de Tochten, modelbouwvereniging Zevenkamp, scouting Albert Schweitzer, een klaverjasvereniging en de hondenschool Amigo Zevenkamp.

Bewoners

Veel Zevenkampers voelen zich betrokken bij hun wijk. Dat is bijvoorbeeld te merken aan het aantal mensen dat meedoet met het 'Opzoomeren'. Zevenkamp kent ook verschillende actieve bewonersgroepen. Denk bijvoorbeeld aan Wollefoppengroen en Co, Centraal Wonen Zevenkamp, Vestia bewonerscommissie Zevenkamp en bewonersvereniging Carry van Bruggen.

Voorzieningen

In het hart van de wijk ligt het winkelcentrum en zwembad. Een kleinere winkelstrip ligt aan de westzijde. Een volkstuinencomplex, grote speeltuin (Taka Tuka Land), wijkspeeltuin Kuinder en sportterreinen bieden ruime recreatieve mogelijkheden. Aan de noordzijde ligt het Wollefoppenpark en daarachter de Zevenhuizerplas, de Rottemeren en het Bergse Bos. Drie metrostations garanderen een snelle verbinding met de rest van Rotterdam.