Watertappunten
Gepubliceerd op: 20-09-2017
Geprint op: 30-11-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/watertappunten/
Ga naar de hoofdinhoud

Een flinke herfstwandeling maken of een rondje hardlopen in Rotterdam? Daar krijg je dorst van! Om water te drinken tijdens zo’n sportieve activiteit zijn er, verspreid door Rotterdam, diverse openbare watertappunten te vinden.

Bekijk alle watertappunten op de kaart:

40 watertappunten

Rotterdam telt momenteel 40 watertappunten, verspreid over de verschillende wijken. Ze staan op drukke pleinen en langs hardlooproutes. Zo is er altijd een plek in de buurt om even uit te rusten, een slokje fris drinkwater te nemen of een flesje bij te vullen.

De watertappunten zijn natuurlijk niet alleen bedoeld voor sporters en wandelaars, maar voor iedereen die zijn dorst wil lessen. Voorbijgangers, sporters, schoolkinderen; iedereen die een flesje bij zich heeft kan het gratis bijvullen.

Goed voor het milieu

Kraanwater uit een hervulbaar flesje is bovendien veel beter voor het milieu dan water uit een ‘weggooi’flesje. Door een flesje bij te vullen bij een watertappunt, voorkomt u veel zwerfafval. Voorbijgangers kunnen rechtstreeks uit het fonteintje drinken of hun meegebrachte flesje bijvullen in plaats van weggooien.

Aanvragen watertappunt

Voor het aanvragen van een watertappunt door bewoners kan er contact worden gezocht met de wijknetwerker van de Gebiedsorganisatie, om een watertappunt als bewonersinitiatief aan te vragen. De contactgegevens van de wijknetwerker kunt u opvragen via 14010, of u kunt het webformulier invullen. Wanneer er een aanvraag is ingediend checkt de gemeente of de gewenste locatie technisch mogelijk is (onder andere of een waterleiding op korte afstand ligt om op aan te sluiten) en ook vindt een functionele toets plaats (verwacht gebruik watertappunt en spreiding over de stad).