Watertappunten
Gepubliceerd op: 20-09-2017
Geprint op: 27-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/watertappunten/
Ga naar de hoofdinhoud

Een flinke herfstwandeling maken of een rondje hardlopen in Rotterdam? Daar krijg je dorst van! Om water te drinken tijdens zo’n sportieve activiteit zijn er, verspreid door Rotterdam, diverse openbare watertappunten te vinden.

Bekijk alle watertappunten op de kaart:

40 watertappunten

Rotterdam telt momenteel 40 watertappunten, verspreid over de verschillende wijken. Ze staan op drukke pleinen en langs hardlooproutes. Zo is er altijd een plek in de buurt om even uit te rusten, een slokje fris drinkwater te nemen of een flesje bij te vullen.

De watertappunten zijn natuurlijk niet alleen bedoeld voor sporters en wandelaars, maar voor iedereen die zijn dorst wil lessen. Voorbijgangers, sporters, schoolkinderen; iedereen die een flesje bij zich heeft kan het gratis bijvullen.

Goed voor het milieu

Kraanwater uit een hervulbaar flesje is bovendien veel beter voor het milieu dan water uit een ‘weggooi’flesje. Door een flesje bij te vullen bij een watertappunt, voorkomt u veel zwerfafval. Voorbijgangers kunnen rechtstreeks uit het fonteintje drinken of hun meegebrachte flesje bijvullen in plaats van weggooien.

Aanvragen watertappunt

Een watertappunt kan via een bewonersinitiatief aangevraagd worden door contact op te nemen met de wijknetwerker. De contactgegevens van de wijknetwerker kunt u opvragen via 14 010, of u kunt het webformulier invullen. Wanneer er een aanvraag is ingediend controleert de gemeente of de gewenste locatie technisch mogelijk is en doet een functionele toets .

Technisch mogelijk betekent onder andere of een waterleiding op korte afstand ligt om op aan te sluiten en functioneel over hoeveel het watertappunt waarschijnlijk gebruikt gaat worden en waar de andere tappunten al zijn in de stad.