Watertappunten
Gepubliceerd op: 20-09-2017
Geprint op: 19-12-2018
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/watertappunten/
Spring naar het artikel
Foto: Arnoud Verhey

Een flinke herfstwandeling maken of een rondje hardlopen in Rotterdam? Daar krijg je dorst van! Om water te drinken tijdens zo’n sportieve activiteit zijn er, verspreid door Rotterdam, diverse openbare watertappunten te vinden.

De gemeente heeft al deze punten in kaart gebracht.

23 watertappunten

Rotterdam telt momenteel 23 watertappunten, verspreid over de verschillende wijken. Ze staan op drukke pleinen en langs hardlooproutes. Zo is er altijd een plek in de buurt om even uit te rusten, een slokje fris drinkwater te nemen of een flesje bij te vullen.

De watertappunten zijn natuurlijk niet alleen bedoeld voor sporters en wandelaars, maar voor iedereen die zijn dorst wil lessen. Voorbijgangers, sporters, schoolkinderen; iedereen die een flesje bij zich heeft kan het gratis bijvullen.

Goed voor het milieu

Kraanwater uit een hervulbaar flesje is bovendien veel beter voor het milieu dan water uit een ‘weggooi’ flesje. Door een flesje bij te vullen bij een watertappunt, voorkom je veel zwerfafval. Voorbijgangers kunnen rechtstreeks uit het fonteintje drinken of hun meegebrachte flesje bijvullen in plaats van weggooien.