Vreewijk
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 08-12-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/vreewijk/
Ga naar de hoofdinhoud

Vreewijk is een groene wijk van honderd jaar oud. Het tuindorp Vreewijk is een beschermd stadsgezicht en kent bijna 300 (rijks)monumenten. De wijk heeft de Groenezoom, Groene Hilledijk en het grote park de Valkeniersweide.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Pieter Boshuizen (voorzitter)

Pieter Boshuizen

Johan Brinkman

Johan Brinkman

John van Bruggen

Johan van Bruggen

Shieneey Harinandansingh

Schieneey Harinandansingh

Gerard Lems

Gerard Lems

Perry de Snoo

Perry de Snoo

Minousch Veerman

Minousche Veerman

De komende jaren investeren we fors in Vreewijk. Woningcorporatie Havensteder knapt in totaal 1.327 woningen op. De gemeente verbetert de omgeving. Voor meer informatie over de werkzaamheden van Havensteder kunt u terecht op vreewijkverder.nl.

In 2023 start de gemeente samen met u met het opknappen van de openbare ruimte in de buurten Linker Halve Vlieger en Buurt 9 in Vreewijk. We zijn erg tevreden met de gesprekken die zijn gevoerd. Hierdoor zijn een aantal wensen en zorgen duidelijker geworden en hebben we waardevolle informatie gekregen.

Fijn dat u meedenkt om de openbare ruimte in de Linker Halve Vlieger en Buurt 9 te verbeteren! Na de zomer komen we terug met een Voorlopig Ontwerp (VO) en laten we zien wat we met de ingebrachte wensen hebben gedaan. Tegen die tijd ontvangen alle betrokkenen uiteraard weer een uitnodiging.

Heeft u vragen of wilt u ons laten wat u belangrijk vindt? Stuur dan een mail naar vreewijkSO@rotterdam.nl of neem via 14 010 telefonisch contact met ons op. Bent u niet in de gelegenheid om te mailen of bellen? Kom dan naar de balie van Het Trefpunt op Dreef 83a waar u verder kan worden geholpen.

 

De meer dan veertig jaar oude plataan die op het terrein van het voormalige Daniel den Hoed ziekenhuis stond, is verplaatst. Daar wordt de boom een herdenkingsboom voor het voormalig ziekenhuis.

Op de plek waar de plataan stond, maakt Impact Vastgoed de nieuwbouwwoonwijk Het Zuiderhof. De boom moest hiervoor weg. Impact vond het belangrijk dat deze speciale boom behouden bleef. Daarom hebben ze hem verplaatst en niet gekapt.

Hij staat nu een klein stukje verderop aan de Groene Hilledijk, voor het voormalige Zuiderziekenhuis. Er komt bij de boom een herdenkingsbord. Zo is de plataan een herinnering aan het voormalige kankerinstituut.

De herdenkingsboom is een initiatief van Impact Vastgoed samen met onder meer de gemeente, het Erasmus MC Kanker Instituut en Inloophuis de Boei.

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt.
Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl.

Hoe werkt het
Een idee waar 2.500 euro of minder voor nodig is, kunt u het hele jaar indienen. Kost een idee tussen de 2.500 en 20.000 euro, dan moet u deze aanvragen via een formulier op Mijn Rotterdam.
Goedgekeurde initiatieven komen op Mijn Rotterdam.
Wijkbewoners kiezen wie er subsidie krijgt.

Als u hulp wilt
De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.

  • Wijkhub Vreewijk - Verlengde Motorstraat 122, geopend op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Vreewijk, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.