Schiebroek
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-11-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/schiebroek/
Ga naar de hoofdinhoud

Schiebroek is een wijk vol contrasten. Het noordelijk deel heeft veel duurdere koopwoningen. In Schiebroek-Zuid staan vooral goedkopere huurwoningen. De wijk heeft een duidelijk eigen gezicht door de vele singels, lanen en groenzones.

Uw wijk heeft een wijkraad. Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die zij belangrijk vinden in de wijk. Wat de wijkraad allemaal kan doen leest u op de pagina Wijkraden.

Dirk Breedveld

D. (Dirk) Breedveld

Yasmine Koubei

Y. (Yasmine) Koubei

Ton van Eijsden (voorzitter)

A.P. (Ton) van Eijsden

Ciana Kokos

C.R. (Ciana) Kokos

Fred Laforêt

F.V. (Fred) Laforêt

Adriaan Pieterson

A. (Adriaan) Pieterson

Ingrid Vriendwijk

I.R. (Ingrid) Vriendwijk

Het Wilgenplaspark knapt op. We vroegen bewoners mee te denken over de plannen. Zo worden onder andere de paden vernieuwd en komt er een sportplek. De speeltuin komt tijdelijk op een andere plek. In 2023 aan we een nieuwe speelplek plannen. Als alles naar verwachting verloopt, is het werk aan het park nog dit jaar klaar. Meer info op de pagina wilgenplaspark.

In het Melanchtonpark komt een nieuwe speelplek en een nieuw bootcamp om te sporten. Dat is het resultaat van twee enquêtes.

Er zijn in totaal twee participatierondes geweest. Daaruit bleek de wens om zowel te sporten als te spelen in het Melanchtonpark.

De combinatie van een bootcamp met speelplek voorstel 2 kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Het is de speelplek op de afbeelding bovenaan deze flyer.

De ondergrond van de bootcamp wordt op veler verzoek groen, niet blauw.

Indeling park blijft hetzelfde
De speelplek blijft op de plek waar die al lag en krijgt een groot klimtoestel met een glijbaan en een rekstok. Er komt een groter bootcamp met sporttoestellen op de plek waar die nu ook ligt.

In het park komt ook een kraan met drinkwater.

Het grote grasveld met de heg eromheen blijft zoals het is. Ook de hondenlosloopzone in het park blijft hetzelfde. Om de speelplek komt een omheining, zodat honden daar niet kunnen komen.

Bekijk de definitieve ontwerpen op Rotterdam aan de slag, Melanchtonpark.

Samen met ruim 100 bewoners, de gebiedscommissie en organisaties in de wijk is er hard aan gewerkt: het Buurtverbeterplan Schiebroek-Zuid. Dit ging in mei 2021 van start en loopt tot en met 2023. Wat is in 2021 gebeurd met belangrijke onderwerpen zoals Participatie, Veiligheid en Buitenruimte en Onderwijs en Jeugd? Dit en meer in het jaarverslag 2021.

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt.
Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen. U dient uw plan in via Mijn.Rotterdam.nl.

Hoe werkt het
Een idee waar 2.500 euro of minder voor nodig is, kunt u het hele jaar indienen. Kost een idee tussen de 2.500 en 20.000 euro, dan moet u deze aanvragen via een formulier op Mijn Rotterdam.
Goedgekeurde initiatieven komen op Mijn Rotterdam.
Wijkbewoners kiezen wie er subsidie krijgt.

Als u hulp wilt
De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar. Bel: 14 010. Of loop binnen bij het Huis van de Wijk of de Wijkhub.
Carnisse/Tarwewijk - Wolphaertsbocht 362. Geopend van 9.30 tot 16.00 uur. Op donderdag en vrijdag zijn er van 9.00 tot 12.00 uur medewerkers van 14 010 aanwezig om u te helpen met uw vragen.

Kijk voor meer informatie op Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Eind 2019 heeft de gemeenteraad de gebiedsvisie Schiebroek 2030 vastgesteld. Deze gebiedsvisie geeft een toekomstbeeld van het wonen en leven in de wijk Schiebroek. U vindt meer informatie over de gebiedsvisie op de pagina Gebiedsvisie Schiebroek.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Schiebroek, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.