Ommoord
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-11-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/ommoord/
Ga naar de hoofdinhoud

Ommoord is grote, rustige woonwijk in Prins Alexander met veel groen. Binnen de ring is er veel hoogbouw. Buiten de ring liggen buurten met laagbouw en eengezinswoningen.

Ommoord heeft een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Parisa Akbarzadehpoladi

F. (Parisa) Akbarzadehpoladi

Johan van den Heuvel

J.F. (Johan) van den Heuvel

Robert van Klaveren

R.C. (Robert) van Klaveren

Paulien Riesmeijer-Rutten (voorzitter)

P.K.A. (Paulien) Riesmeijer-Rutten

Jos Sens

J.S. (Jos) Sens

Roy Tissen

R.J. (Roy) Tissen

Hilda de Vlaming

H.P.J. (Hilda) de Vlaming

Digi Tijd spreekuur

Voor al uw digitale vragen kunt u terecht bij het Digi Tijd spreekuur. Hebt u een probleem met uw smartphone, tablet of laptop en u komt er zelf niet uit? Ook als u meer wilt weten over internet, e-mailen of het gebruik van apps. Zo blijft u digitaal meedoen.

Het is iedere maandag van 13.30 tot 16.00 uur in Huis van de Wijk Ommoord, Sigrid Undsetweg 300. Kom gewoon binnenwandelen, een afspraak is niet nodig. Koffie en thee staat klaar voor u!

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Ommoord, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker, Fatima Ergin, via telefoonnummer 06 57 25 77 67 of per e-mail naar f.ergin@rotterdam.nl.