Ommoord
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 18-08-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/ommoord/
Ga naar de hoofdinhoud

Ommoord is grote, rustige woonwijk in Prins Alexander met veel groen. Binnen de ring is er veel hoogbouw. Buiten de ring liggen buurten met laagbouw en eengezinswoningen.

Vanaf 16 maart heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Parisa Akbarzadehpoladi

F. (Parisa) Akbarzadehpoladi

Johan van den Heuvel

J.F. (Johan) van den Heuvel

Robert van Klaveren

R.C. (Robert) van Klaveren

Paulien Riesmeijer-Rutten (voorzitter)

P.K.A. (Paulien) Riesmeijer-Rutten

Jos Sens

J.S. (Jos) Sens

Roy Tissen

R.J. (Roy) Tissen

Hilda de Vlaming

H.P.J. (Hilda) de Vlaming

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

De armen van iemand die met een muis en toetsenbord werkt.

Hebt u een probleem met uw smartphone, tablet of laptop en u komt er zelf niet uit? Kom naar het Digi Tijd spreekuur. Ook als u meer wilt weten over internet, e-mailen of het gebruik van apps. Zo blijft u digitaal meedoen.

Voor al uw digitale vragen kunt u terecht bij het Digi Tijd spreekuur. Dit is iedere maandag van 13.30 tot 16.00 uur in Huis van de Wijk Ommoord. Het adres is Sigrid Undsetweg 300 in Ommoord.

U kunt gewoon binnenwandelen tijdens het inloopspreekuur, het is niet nodig om een afspraak te maken. Kom langs! Koffie en thee staan voor u klaar.

Mary Gerritse met een bos bloemen en een certificaat in haar handen.

Voor al haar vrijwilligerswerk is Mary Gerritse 15 maart in het zonnetje gezet met de Mia van IJperenonderscheiding. 

Ze was er stil van. En een beetje beduusd, geeft Mary aan toen ze onlangs in het zonnetje werd gezet samen met andere vrijwilligers. 'Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond, maar je inzet wordt wel gezien en dat is leuk', vertelt Mary. 'In de toespraak werd mijn vrijwilligerswerk opgesomd en het is best veel.' 

Voor het Ommoordse Veld zet Mary zich al jaren in met de werkgroep. 'Het gebied ligt me nauw aan het hart. Het is een mooi authentiek cultuurlandschap met weilanden, moerassen en een wijkpark. Er zijn altijd wandelaars. Het is vrij uniek. In de zomermaanden organiseren we concerten. Daarbij krijgen we zulke leuke reacties. Schrijven gaat me makkelijk af en ik schrijf in Ommoord Nieuws, waar ik in de redactie zit, altijd een stukje over het gebied. Maar ik doe het allemaal samen met de anderen hoor!'

Taallessen

'Taal is de grootste klus', vervolgt Mary die ook taalvrijwilliger is bij het Taalpunt. 'Hier kun je terecht als je moeite hebt met spreken, schrijven of lezen. Het draait op honderd vrijwilligers die taallessen geven. Er is iemand van tachtig jaar bij.' Ze stelde samen met andere vrijwilligers het boekje 'Spreekwoorden en gezegden in vele talen' samen. Taalvrijwilligers en deelnemers krijgen een exemplaar. Ook schrijft ze nieuwe cursisten in, begeleidt vrijwilligers en houdt alle inschrijvingen administratief bij. 'We hebben vele deelnemers. Laatst is de eerste Oekraïense vluchteling bij ons aangemeld die Nederlands wil leren. '

Dorp

Mary geniet ervan om iets positiefs te doen. 'En je ontmoet zoveel mensen. Ik ken nu veel andere vrijwilligers en bewoners. Ommoord is echt een dorp. Vrijwilligerswerk vraagt iets van je, maar je komt er met veel energie vandaan. Een dag per week hou ik vrij voor mij en mijn man. Dan gaan we naar een museum, pakken een film of doen een dagje Amsterdam. Dat is ook heel belangrijk.'   

Mia van IJperen

De Mia van IJperenonderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het gebied Prins Alexander. Meer weten? Kijk op de pagina over de Mia van IJperenonderscheiding.

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker, Eduard Autar, 06 - 126 693 26 of er.autar@rotterdam.nl.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Ommoord, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.