Nesselande
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 25-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/nesselande/
Ga naar de hoofdinhoud

In Nesselande woon je in een nieuwbouwwijk met een strand aan de Zevenhuizerplas. Het metrostation zorgt voor een snelle verbinding naar het Alexandrium en het centrum van Rotterdam.

Vanaf 16 maart heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Auke Bergsma

A. (Auke) Bergsma

Pieter van Hoof

P.P. (Pieter) van Hoof

Jan Lemmers (voorzitter)

J.A.M. (Jan) Lemmers

Antoinette Roetgerink

A.M.G.L.S. (Antoinette) Roetgerink

Christian Verhagen

C.S. (Christian) Verhagen

Peter Vermeegen

P.W.J. (Peter) Vermeegen

Orgeon Waterberg

O.D. (Orgeon) Waterberg

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Langs de Siciliëboulevard en het westelijk deel van de Brandingdijk ligt al vanaf 2006 een bouwweg. Omdat de nieuwbouw in deze omgeving is opgeleverd gaan we de buitenruimte definitief aanleggen. De werkzaamheden starten waarschijnlijk in april 2022 en duren ongeveer anderhalf jaar. Actuele informatie over de werkzaamheden op de Siciliëboulevard en de Brandingdijk-West vindt u op de pagina Siciliëboulevard.

Vanaf 7 juli 2021 is het niet meer toegestaan handelswaren te verkopen zonder vaste standplaats op en aan het strand en in het winkelgebied van Nesselande. Wijkcomité Nesselande had hier al eerder positief over geadviseerd. Inmiddels is dit besloten door het college van burgemeesters en wethouders. Het verbod is bedoeld om overlast door opstoppingen van publiek en het overige verkeer te voorkomen. Daar wordt op gehandhaafd. Buiten het ventverbod vallen de door de gemeente aangewezen vaste plekken voor het verhuren van strandstoelen en het verkopen van ijs en sap in de zomer en oliebollen in de winter.

Gemeente Rotterdam wil 116 woningen bouwen op de locatie Common Green in de wijk Nesselande. Er komen 62 sociale huurwoningen voor ouderen en 54 middenhuurwoningen.

Lees alles op de pagina Common Green.

Recreatie

De ligging aan de Zevenhuizerplas biedt Nesselande veel recreatiemogelijkheden. Door de aanleg van een strand met boulevard tussen de plas en het winkelcentrum wordt de ligging maximaal benut. Er zijn recreatieve voorzieningen en er is ruimte voor het houden van evenementen. In het gebouw De Kristal zijn naast een wijkcentrum, een gezondheidscentrum en het Nesscafé opgenomen.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Strand Nesselande of volg Nesselande op Twitter.

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Nesselande, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.