Nesselande
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 16-01-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/nesselande/
Ga naar de hoofdinhoud

Nesselande heeft een groot aanbod van ruime woningen met een tuin en appartementen met zicht op de Zevenhuizerplas. Het woningaanbod bevat ook seniorenwoningen, relatief goedkope huurwoningen en kavels waar mensen zelf op kunnen bouwen.

Een eigen metrostation maakt een snelle verbinding naar het Alexandrium en het centrum van Rotterdam mogelijk.

Nieuws

Hervatten werkzaamheden bestrating Siciliëboulevard, Menorcalaan en Cypruslaan

Wegens omstandigheden was het niet mogelijk om de bestratingswerkzaamheden in de Siciliëboulevard, Menorcalaan en de Cypruslaan uit te voeren in november 2021. Deze werkzaamheden zijn verplaatst naar 10 januari 2022.

We verwijderen de bestrating, brengen de openbare verlichting aan, werken de groenstroken bij en planten bomen. Daarna brengen we de bestrating aan in de rijweg, de parkeervakken en het trottoir.

De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd:

  • Fase 1: Siciliëboulevard: vanaf 21 januari tot en met 28 februari 2022.
  • Fase 2: Menorcalaan tussen inrit naar supermarkt en de Siciliëboulevard: vanaf 10 januari tot en met 22 februari 2022.
  • Fase 3: Menorcalaan tussen inrit naar supermarkt en de Cypruslaan: vanaf 10 januari tot en met 22 februari 2022.
  • Fase 4: Cypruslaan: vanaf 10 januari tot en met 24 februari 2022.

De werkzaamheden op de Groeneweg tussen de Brandingdijk en de kruising Wollefoppenweg zijn afgerond. Het verkeer kan weer gebruik maken van de nieuw geasfalteerde rijweg.

Langs de Siciliëboulevard en het westelijk deel van de Brandingdijk ligt al vanaf 2006 een bouwweg. Omdat de nieuwbouw in deze omgeving is opgeleverd gaan we de buitenruimte definitief aanleggen. De werkzaamheden starten waarschijnlijk in april 2022 en duren ongeveer anderhalf jaar. Actuele informatie over de werkzaamheden op de Siciliëboulevard en de Brandingdijk-West vindt u op de pagina Siciliëboulevard.

Graag nodigen wij u uit voor een buurtwandeling in onze badplaats. We willen met u in gesprek over uw leefomgeving: heeft u vragen, ideeën of opmerkingen? We lopen in kleine groepjes van maximaal 8 personen en met 1,5 m afstand. Zo houden we rekening met de geldende coronamaatregelen.

Heeft u interesse om mee te lopen? Geeft u zich dan op via GebiedPrinsAlexander@rotterdam.nl. Samen prikken we een datum en een tijdstip. Bij voldoende belangstelling organiseren we meerdere buurtwandelingen, ook in andere buurten van Nesselande.

Nesselande heeft een wijkhub! In de wijkhub werken medewerkers van de gemeente. U kunt binnenlopen en vertellen wat er op uw hart ligt over de wijk of over uw eigen situatie. Wij doen ons best u zo goed mogelijk te helpen.

  • Adres: De Kristal, Cypruslaan 404
  • Openingstijden: woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

De wijkhub in Nesselande is onderdeel van een pilot en loopt tot eind 2021. We informeren u tijdig over de uitkomst van deze pilot.

Wijkcomité Nesselande heeft Stewart Nagelkerke geïnstalleerd als nieuw lid. Stewart woont al 10 jaar in Nesselande en hoopt iets te kunnen betekenen voor de bewoners en ondernemers. We wensen Stewart veel succes en kijken uit naar een fijne samenwerking.
Daarnaast is wijkcomité-lid Josip Samardzic benoemd tot technisch voorzitter en vervangt hiermee Mitchell Murk.

In september 2021 start de gemeente we met de inrichting van het Oeverpark aan de Kosboulevard. Er komen wandelpaden, bomen en planten en we gaan de twee bestaande vijvers groter maken. Ook gaan we de sprintstrook naast het park uitbreiden met een atletiekbaan en plaatsen we een brug naar het bosgebied bij het Jacques de Graaffpad. De werkzaamheden zijn in het eerste kwartaal van 2022 gereed.

De inrichting van het park is de laatste fase van het ontwikkelingsplan voor dit gebied. Eerder zijn al de Kosboulevard, de Jachthaven voor de watersportvereniging, de waterskibaan, het evenementenveld en het bosgebied aangelegd. Bewoners en ondernemers worden nog geïnformeerd over de werkzaamheden.

Vanaf 7 juli 2021 is het niet meer toegestaan handelswaren te verkopen zonder vaste standplaats op en aan het strand en in het winkelgebied van Nesselande. Wijkcomité Nesselande had hier al eerder positief over geadviseerd. Inmiddels is dit besloten door het college van burgemeesters en wethouders. Het verbod is bedoeld om overlast door opstoppingen van publiek en het overige verkeer te voorkomen. Daar wordt op gehandhaafd. Buiten het ventverbod vallen de door de gemeente aangewezen vaste plekken voor het verhuren van strandstoelen en het verkopen van ijs en sap in de zomer en oliebollen in de winter.

Gemeente Rotterdam wil 116 woningen bouwen op de locatie Common Green in de wijk Nesselande. Er komen 62 sociale huurwoningen voor ouderen en 54 middenhuurwoningen.

Lees alles op de pagina Common Green.

Wijkcomité

De inwoners worden vertegenwoordigd door wijkcomité Nesselande. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkcomités, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt het wijkcomité bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkcomité Nesselande, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkcomitéleden ook persoonlijk benaderen:

Gilbert Echteld

Gilbert Echteld

Wijkcomitélid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail g.echteld@wijkcomiterotterdam.nl

Enzo Guadeloupe

Enzo Guadeloupe

Wijkcomitélid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail e.guadelope@wijkcomiterotterdam.nl

Paul van Hengel

Paul van Hengel

Wijkcomitélid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail p.vanhengel@wijkcomiterotterdam.nl

Stewart Nagelkerke

Wijkcomitélid (oktober 2021)

Telefoon 14 010

 

Mitchell Murk

Mitchell Murk

Wijkcomitélid (mei 2018)

Telefoon 14 010

E-mail m.murk@wijkcomiterotterdam.nl

Josip Samardzic

Wijkcomitélid (november 2019)

Telefoon 14 010

E-mail j.samardzic@wijkcomiterotterdam.nl

Recreatie

De ligging aan de Zevenhuizerplas biedt Nesselande veel recreatiemogelijkheden. Door de aanleg van een strand met boulevard tussen de plas en het winkelcentrum wordt de ligging maximaal benut. Er zijn recreatieve voorzieningen en er is ruimte voor het houden van evenementen. In het gebouw De Kristal zijn naast een wijkcentrum, een gezondheidscentrum en het Nesscafé opgenomen.

Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van Strand Nesselande of volg Nesselande op Twitter.

Wonen

Er zijn ruime tot zeer luxe koopwoningen en appartementen, maar ook fraaie betaalbare huurwoningen. Verder is er in Nesselande de ruimte om zelf een eigen huis te laten bouwen. Hiervoor worden zelfbouwkavels gefaseerd aangeboden. Meer informatie over zelfbouw woningen kunt u vinden op de website Bouwen aan Rotterdam.

Ondernemen

In het zuiden van Nesselande is, direct langs de A20, een bedrijvenpark aangelegd. Voor de bewoners heeft het terrein de functie van een functionele buffer voor de snelweg. Voor de bedrijven is het een aantrekkelijke, eigentijdse vestigingsplek met een gunstige ligging.

Het bedrijvenpark Nesselande heeft een oppervlak van ruim 15 hectare. Het is ontwikkeld voor bedrijven met een lokaal en regionaal karakter. Denk daarbij aan handelsondernemingen, bouwbedrijven, kleinschalige productiebedrijven, showrooms en kantoren

Voorzieningen

Nesselande trekt met strand, boulevard en winkelcentrum ook veel mensen van buiten de wijk. Nesselande is een kindvriendelijke wijk, waar onderwijs-, welzijns- en zorgorganisaties al vanaf de start van de wijk met elkaar samenwerken. Verder hebben verschillende verenigingen en clubs hun thuisbasis in Nesselande. Denk aan hockeyclub OMHC, Volkstuinvereniging de Boerderij, Watersportvereniging Buurman, Beach club Nesselande, scouting Dorus Rijkers Nesselande en Loopgroep Nesselande.