Nesselande
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 19-01-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/nesselande/
Spring naar het artikel

Nesselande heeft een groot aanbod van ruime woningen met een tuin en appartementen met zicht op de Zevenhuizerplas. Het woningaanbod bevat ook seniorenwoningen, relatief goedkope huurwoningen en kavels waar mensen zelf op kunnen bouwen.

Een eigen metrostation maakt een snelle verbinding naar het Alexandrium en het centrum van Rotterdam mogelijk.

Nieuws

Gemeente Rotterdam is benieuwd hoe u de vuurwerkshow in Nesselande heeft ervaren. En ook of de vuurwerkshow invloed heeft gehad op het afsteken van consumentenvuurwerk. Wij nodigen u daarom uit om een aantal korte vragen te beantwoorden. De antwoorden gebruiken we om het beleid rondom de jaarwisseling te verbeteren. Zo maken we er met elkaar een mooi en veilig feest van.

De vragenlijst kunt u invullen door het downloaden van de Gemeentepeiler app.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

Josip Samardzic is donderdag 14 november geïnstalleerd als lid van wijkcomité Nesselande. Hij volgt Lukas Schaap op, die uit Nesselande verhuisde en daardoor ook vertrok als lid van het wijkcomité.

Langs de Siciliëboulevard en het westelijk deel van de Brandingdijk ligt er al een paar jaar een bouwweg. Eind 2020 of begin 2021 is de bouw van het centrum zo ver gevorderd dat de bouwweg niet meer nodig is.

De gemeente kan dan beginnen met de definitieve aanleg van de Siciliëboulevard en het westelijk deel van de Brandingdijk.

De aanleg van deze wegen gebeurt aan de hand van een ontwerp, het inrichtingsplan. Het inrichtingsplan voor de Siciliëboulevard en de Brandingdijk is al in 2006 vastgesteld. Het gedeelte van de Siciliëboulevard en de Brandingdijk met de bouwweg is toen in tijdelijke vorm aangelegd. Een ander deel is gelijk in definitieve vorm aangelegd. Door het gebruik in de praktijk zijn er bij de gemeente nieuwe inzichten ontstaan. De gemeente wil daarom kleinere wijzigingen in het inrichtingsplan doorvoeren.

Tijdens de inloopavond op 9 mei konden de bewoners het inrichtingsplan en de voorgestelde wijzigingen bekijken. Bekijk de plannen en tekeningen (Archiefweb).

Wijkcomité

De inwoners worden vertegenwoordigd door wijkcomité Nesselande. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkcomités, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt het wijkcomité bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkcomité Nesselande, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.

U kunt de wijkcomitéleden ook persoonlijk benaderen. In het document hieronder staan de leden met hun contactgegevens.

Recreatie

De ligging aan de Zevenhuizerplas biedt Nesselande veel recreatiemogelijkheden. Door de aanleg van een groot strand met boulevard tussen de plas en het winkelcentrum wordt de ligging maximaal benut. Er wordt ruimte ingericht voor recreatieve voorzieningen en het houden van evenementen. In het gebouw De Kristal zijn naast een wijkcentrum, een gezondheidscentrum en een bibliotheek opgenomen.

Wonen

Er is een grote diversiteit. Van ruime tot zeer luxe koopwoningen en appartementen, maar ook aan fraaie betaalbare huurwoningen. In Waterwijk worden een aantal bijzondere waterwoningen gebouwd. Verder is er in Nesselande de ruimte om zelf een eigen huis te laten bouwen. Hiervoor worden ca 300 zelfbouw kavels gefaseerd aangeboden. Meer informatie over zelfbouw woningen kunt u vinden op pakjeruimte.nl

Ondernemen

In het zuiden van Nesselande wordt, direct langs de A20, een bedrijvenpark aangelegd. Voor de bewoners heeft het terrein de functie van een functionele buffer voor de snelweg. Voor de bedrijven is het een aantrekkelijke, eigentijdse vestigingsplek met een gunstige ligging.

Het bedrijvenpark Nesselande krijgt een oppervlak van ruim 15 hectare. Het is ontwikkeld voor bedrijven met een lokaal en regionaal karakter. Denk daarbij aan handelsondernemingen, bouwbedrijven, kleinschalige productiebedrijven, showrooms en kantoren.

Voorzieningen

Nesselande trekt met strand, boulevard en winkelcentrum ook veel mensen van buiten de wijk. Nesselande is een kindvriendelijke wijk, waar onderwijs-, welzijns- en zorgorganisaties al vanaf de start van de wijk met elkaar samenwerken. Verder hebben verschillende verenigingen en clubs hun thuisbasis in Nesselande. Denk aan hockeyclub OMHC, Volkstuinvereniging de Boerderij, Watersportvereniging Buurman, Beach club Nesselande en scouting.

\