Mollen
Gepubliceerd op: 07-09-2022
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/mollen/
Ga naar de hoofdinhoud

De mol is onderdeel van de natuur en ook in onze stad is het dier aanwezig. Dat is vooral te zien door molshopen, vaak in het gras. Wij laten de mol zoveel mogelijk met rust.

Alleen op sommige plekken kunnen molshopen voor u of uw huisdier onveilige situaties opleveren. Zoals op voetbal-en speelveldjes, gazons in parken en evenemententerreinen. Wanneer de mol op deze locaties voor overlast zorgt, wordt het dier weggevangen. De gemeente doet dit volgens de regels van de Wet natuurbescherming.

Maatwerk

Per situatie en locatie bekijkt de gemeente wat de beste oplossing is. Zo kan het voorkomen dat molshopen op een grasveldje voor een rommelig beeld zorgen, maar verder geen gevaar opleveren. Dan maken wij de grond weer gelijk. De mol kan dan ergens anders nieuwe gangen graven.

Biodiversiteit

Door het gegraaf van de mol wordt op een natuurlijke manier de bodem luchtig gehouden. Wij laten dan ook, waar mogelijk, de molshopen liggen. Door de omhoog gegraven aarde kunnen zaden ontkiemen. Dit draagt bij aan de biodiversiteit waar de stad Rotterdam zich op allerlei manieren voor inzet.

Klik op de link hieronder om meer te lezen over biodiversiteit.

Ook door het gras afwisselend te maaien ontstaat er een variatie aan verschillende soorten insecten, bloemen en planten. En daar komen allerlei kleine zoogdieren zoals de mol op af. De mol eet bodeminsecten, maar is zelf ook voedsel voor andere dieren, zoals reigers.

Klik op de link hieronder om meer te lezen over het maaien.