Groot onderhoud Lusthofkwartier
Gepubliceerd op: 27-11-2018
Geprint op: 21-02-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/lusthofkwartier/
Spring naar het artikel

Vanaf 16 september tot half 2023 voeren de gemeente Rotterdam en Stedin groot onderhoud uit aan riolering, straten, het groen en het gasleidingnet in het Lusthofkwartier. De openbare verlichting wordt waar nodig vervangen door LED-lampen.

Er gaat gewerkt worden in de straten die zijn aangegeven in het kaartje. Om te voorkomen dat de werkzaamheden aan riolering, straten, groen en gasleidingnet voor terugkerende overlast zorgen, worden deze zoveel mogelijk gelijktijdig uitgevoerd. Na afronding van de werkzaamheden kan de buurt er dan weer jaren tegen.

Nieuws

De werkzaamheden in de Adamshofstraat hebben in 2019 wat vertraging opgelopen. Naar verwachting is de hele straat eind februari 2020 klaar. Begin maart 2020 starten we in fase 2 met de werkzaamheden in de Oostmaasstraat.

In januari 2020 beginnen de nutsbedrijven alvast met hun werkzaamheden in de Oostmaasstraat (fase 2). Bewoners ontvangen hier meer informatie over van Stedin en Evides.

De Schuilzuil op het pleintje aan de Siondwarsstraat, is een kunstwerk uit 2007. Het is bedoeld als ontmoetingsplek. Het ‘ding’ was een geschenk van de voormalige deelgemeente aan de bewoners van het Lusthofkwartier.

Moet de Schuilzuil blijven, of mag hij weg? Geef uw mening in de app Rotterdam aan de slag! in de poll of via de contactbutton. U kunt de app downloaden in de App Store of Google Play. Of reageer per e-mail: LusthofkwartierSB@rotterdam.nl

Werkwijze

Het is druk in de ondergrond van het Lusthofkwartier. Behalve de riolering, liggen er verschillende kabels en leidingen onder de grond. De straten gaan daarom van gevel tot gevel open. Het oude riool gaat eruit en wordt vervangen door een nieuw riool. Waar nodig worden de overige leidingen en kabels vervangen en op de juiste hoogte gebracht.

Daarna wordt de straat opgehoogd naar het oorspronkelijke niveau. Dat is nodig om voldoende ruimte tussen het grondwater en de kabels en leidingen te houden om storingen of gevaarlijke situaties te voorkomen. De straten worden tenslotte weer dichtgemaakt met nieuwe materialen en opnieuw ingericht.

Werkgebied en fasering

 • 2019 - 2020 Deelproject 1:
  Adamshofstraat (Zuid), Oostmaasstraat, Paulus Potterstraat, Robert Baeldestraat (Oost), Rubensstraat (deel), Chris Bennekerslaan, Assendelftstraat.
 • 2020 - 2021 Deelproject 2:
  Adamshofstraat (Noord), Aegidiusstraat (Noord), Lambertusstraat (Noord), Vredehofstraat, Siondwarsstraat.
 • 2022 - 2023 Deelproject 3:
  Aegidiusstraat (Zuid), Lambertusstraat (Zuid), Annastraat, Oostzeedijk-Beneden.
 • 2023 Deelproject 4:
  Lusthofstraat (rioolherstel).
\