Kop Dakpark
Gepubliceerd op: 21-06-2022
Geprint op: 05-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kop-dakpark/
Ga naar de hoofdinhoud

Gemeente Rotterdam, Woonstad Rotterdam, het Spaanse architecten bureau H3O en het Nederlandse architectenbureau INBO slaan de handen ineen voor het bouwen van 155 woningen en 600 m² aan bedrijfsruimte.

De Kop van het Dakpark aan de Vierhavenstraat zal worden gesierd met een innovatief gebouw die mens, natuur en omgeving samenbrengt. Het gebouw zal uit een winkel plint bestaan, met daarboven 65 sociale en 90 middenhuurwoningen. Daarnaast zorgt het unieke ontwerp voor een bijzondere samenhang tussen Delfshaven en het Merwe-Vierhavengebied.

Ontwerp van het Dakpark

Het Spaanse architectenbureau H3O maakte het winnende ontwerp tijdens een wedstrijd van de 'Europan' (editie 15 - 2019). Europan is een platform voor jonge professionals in stedenbouw, landschap en architectonisch ontwerp jonger dan 40 jaar. Ieder jaar zet Europan een wedstrijdvraag uit en de Kop van het Dakpark was één van de locatie waar de deelnemende architecten een ontwerp voor konden inleveren.

'Het hoofdthema van ons project is het bedenken van een duurzame en duurzame sociale en ecologische structuur voor alle mogelijke toekomstige menselijke en niet-menselijke werkelijkheden en gevoeligheden. Hybride Parlement fungeert als manifest van de Omgevingsvisie (productieve, inclusieve, circulaire, gezonde en compacte stad).' - Joan Gener González, Adrià Orriols Camps en Miquel Ruiz Planella (H3O).

Partnerschap

Tijdens deze wedstijd heeft de gemeente Rotterdam, samen met ontwikkelaars en Woonstad Rotterdam een partnerschap opgezet. Na de wedstrijd heeft het Nederlandse architectenbureau INBO samen met H3O het winnende ontwerp verder uitgewerkt.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de ontwikkelingen van de Kop van het Dakpark? Bezoek dan de projectwebsite van Woonstad Rotterdam de Kop van het Dakpark.