Spring naar het artikel

Gemeente Rotterdam reikt jaarlijks de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Tot 5 oktober konden er Rotterdamse bewoners en/of organisaties worden genomineerd. Nu het nomineren is geweest, vindt er een juryberaad plaats die een top 3 kiest.

Deze top 3 van de Rotterdamse bewoners en de top 3 van de organisaties worden in week 45 (5-11 november) bekendgemaakt.

Op 20 november 2018, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikt de gemeente voor de tweede keer de Rotterdamse Kinderrechten Award uit. Hiermee vragen we samen met u aandacht voor de rechten van het kind. Met de award zetten we een organisatie en een individu, met hun initiatieven, in het zonnetje. De award bestaat uit twee prijzen: een bedrag van 2.500 euro voor een inwoner van Rotterdam en een bedrag van 10.000 euro voor een Rotterdamse organisatie (stichting, school, instelling, enzovoort). Beide geldbedragen zijn bedoeld om te investeren in mooie projecten voor kinderen.

Welke initiatieven komen in aanmerking voor de award?

Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Het gaat er vooral om dat ze bijdragen aan het veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar. Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen. De genomineerde organisatie of persoon moet zich nu al met het initiatief inzetten voor de rechten van het kind en dit ook willen blijven doen.

Meer informatie

De rechten van kinderen staan in het kinderrechtenverdrag. Het kinderrechtenverdrag gaat over thema’s die belangrijk zijn in het leven van kinderen. Een paar voorbeelden: recht op onderwijs, recht op bescherming tegen mishandeling en geweld, recht op gezondheidszorg en recht op opgroeien bij de ouders. Kijk op de pagina van De Kinderombudsman voor een overzicht van alle kinderrechten.

Meer informatie: