Rotterdamse Kinderrechten Award
Gepubliceerd op: 31-10-2017
Geprint op: 17-07-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/kinderrechtenaward/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Op 18 november 2019, de start van de Week tegen Kindermishandeling, reikt de gemeente voor de derde keer de Kinderrechten Awards uit. Wie maken kans om deze award met bijbehorend geldbedrag te ontvangen?

Een organisatie en een individu die met hun initiatieven bijdragen dat Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar gezond en veilig opgroeien. Iedereen kan initiatieven nomineren!

Allerlei initiatieven maken kans

Kansrijke initiatieven kunnen zeer uiteenlopend zijn: groot of klein. Ieder verhaal telt! Het gaat er vooral om dat ze bijdragen aan het veilig opgroeien van Rotterdamse kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Denk aan een buurtbewoner die een veilige plek biedt aan een kind dat het thuis moeilijk heeft. Een leraar die online pesten onder jongeren tegengaat. Een organisatie die sportactiviteiten in de wijk organiseert, zodat kinderen even weg zijn uit een onveilige thuissituatie. Of een stichting met een sport- en spelaanbod voor jongeren die niet met het reguliere aanbod kunnen meedoen.

De genomineerde organisatie of persoon moet zich nu al met het initiatief inzetten voor de rechten van het kind en dit ook willen blijven doen.

Uit te reiken bedragen

Er wordt een bedrag van 2.500 euro aan een individu uitgereikt en een bedrag van 10.000 euro aan een organisatie (stichting, school, instelling enzovoort). Dit geldbedrag kan weer worden geïnvesteerd in mooie projecten voor kinderen.

Nomineer!

Kent u in uw omgeving een individu (rolmodel) of organisatie die u zou willen nomineren? Dit kan vanaf 2 september op deze website.

Meer informatie

De rechten van kinderen staan in het kinderrechtenverdrag. Het kinderrechtenverdrag gaat over thema’s die belangrijk zijn in het leven van kinderen. Een paar voorbeelden: recht op onderwijs, recht op bescherming tegen mishandeling en geweld, recht op gezondheidszorg en recht op opgroeien bij de ouders. Kijk op de pagina van De Kinderombudsman voor een overzicht van alle kinderrechten.

Meer informatie: