Spring naar het artikel

Steden spelen een steeds grotere rol in de wereldeconomie. Dit is het gevolg van machtsverschuivingen en de opkomst van landen waar de overheid een grote rol speelt. Overheden openen deuren voor het bedrijfsleven.

De afdeling Internationale zaken bouwt en onderhoudt contacten met andere landen, steden en andere relaties. U leest hier meer over hoe Rotterdam internationale en Europese netwerken uitbouwt en wat hiervan de resultaten zijn.

Beleid

Het internationale en Europese ligt vast in het Beleidskader Rotterdam Internationaal 2015-2020 en een Uitvoeringsprogramma 2016-2017. Deze bouwen voort op het eerdere Programma Internationale en Europese Activiteiten (PIEA pdf). Dit was bedoeld om transparantie te bieden, prioriteiten te stellen en de gemeentebrede internationale en Europese activiteiten af te stemmen.

Juni Locatie Activiteit
19-22 Duitsland Werkbezoek Noordrijn-Westfalen
21-24 Rotterdam 70e CHIO (Concours Hippique International Officiél) Rotterdam
24-27 Rotterdam Werkbezoek stedenbouw delegatie Dresden
Juli Locatie Activiteit
7-13 Singapore Deelname Singapore Water Week
13-15 Rotterdam North Sea Jazz Festival  Rotterdam Ahoy
16-21 Rotterdam EK Beachvolleybal  Katendrecht
19-22 Rotterdam WK Zitvolleybal
24-28 Rotterdam Rotterdam Unlimited

Communicatie

Het beleid van internationale en Europese betrekkingen van de stad Rotterdam wordt op verschillende manieren gecommuniceerd. In de nieuwsbrief Rotterdam Wereldwijd en op de website staat regelmatig iets over de internationale activiteiten. De kalender geeft een overzicht van internationale evenementen en inkomende en uitgaande werkbezoeken. Over de buitenlandse ambtsreizen van het college worden regelmatig B&W- en persberichten uitgebracht. Deze reizen worden jaarlijks gemeld aan de gemeenteraad.

Publicaties