Insulindestraat 240-248
Gepubliceerd op: 22-08-2022
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/insulindestraat/
Ga naar de hoofdinhoud

In Rotterdam-Noord, in de wijk Bergpolder, ligt de Insulindestraat. Vlak naast de Bergweg en de Hofbogen. Dit gebied wordt de komende jaren flink verbeterd. Het gebouw aan de Insulindestraat 240-248 wordt daarom gesloopt.

Er worden nieuwe woningen gebouwd. Ook komt hier een opgang naar het nieuwe Hofbogenpark.

Het project bestaat uit 24 tot 28 huurwoningen, van elk minimaal 60 vierkante meter groot. Het doel is dat ongeveer de helft van alle woningen  in de categorie middenhuur valt. Dat zijn woningen met een huur tot € 1075 (prijspeil 2022).  

In het voorjaar van 2023 wordt besloten met welke ontwikkelaar de gemeente gaat samenwerken. Het traject om een ontwikkelaar te selecteren is 12 juli 2022 gestart.

Sloop

Het huidige City Art pand wordt gesloopt. De start van de sloopwerkzaamheden wordt verwacht in november 2022. Uit onderzoek is gebleken dat er asbest aanwezig is in het huidige pand. Een gecertificeerd bedrijf zal dit veilig verwijderen, voor de sloop begint.

Fase 1 van de sloop duurt tot januari 2023. Daarna zal de bodem onderzocht worden en vindt er bodemsanering plaats. Dat proces duurt ongeveer 4 maanden. In fase 2 van de sloop zal de rest van het pand worden gesloopt. In het begin van de zomer van 2023 zal de locatie klaar zijn voor de start van de bouw.

Nieuwbouw

De toekomstige ontwikkelaar start in 2024 met de bouw van 24 tot 28 huurwoningen aan de Insulindestraat. Elke woning heeft een oppervlakte van minimaal 60 m2. Aan de straatzijde wordt het gebouw zeventien (17) meter hoog. Daarmee sluit het aan op andere gebouwen in de Insulindestraat. Vanaf de zesde bouwlaag, komt het gebouw terug te liggen. De maximale bouwhoogte is 23 meter.

Bij de ontwikkeling van het pand wordt rekening gehouden met de karakteristieken van de wijk. De uitgangspunten voor de bouwontwikkeling zijn terug te vinden in de Nota van Uitgangspunten. Deze is op te vragen via het e-mailadres insulindestraatSO@rotterdam.nl.  

Aansluiting Hofbogenpark

Op de Hofbogen wordt de aankomende jaren een groen stadspark gerealiseerd: het Hofbogenpark. Om het park goed toegankelijk te maken komt er om de zoveel meter een opgang. Ook in de Insulindestraat wordt de straat met het park verbonden.

Het park krijgt openingstijden. Dit betekent dat je in de ochtend het park mag betreden en ’s avonds/ ‘s nachts het park niet toegankelijk is voor bezoekers. De entree naar het park wordt afgesloten met een hek.

Voor meer informatie over het Hofbogenpark kunt u ook terecht op de pagina Hofbogenpark.

Bewonersavond bestemmingsplan

De gemeente heeft in november 2021 een bewonersavond georganiseerd. Tijdens deze avond spraken we met omwonenden over het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan worden de uiterste contouren van het plan vastgelegd. Meer informatie over bestemmingsplannen vindt u op de pagina Bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan voor de Insulindestraat 240-248 is door de gemeenteraad vastgesteld op 2 juni 2022. U kunt dat terugvinden op ruimtelijkeplannen.nl.  

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar insulindestraatSO@rotterdam.nl.