Heijplaat
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/heijplaat/
Ga naar de hoofdinhoud

Heijplaat: als een schiereiland te midden van haven en industrie. De Nieuwe Maas in het noorden en Eemhaven en Waalhaven aan weerszijden. Heijplaat is een dorp met prachtige huizen uit de begintijd van de RDM, de vroegere scheepswerf.

Sinds 16 maart 2022 heeft uw wijk een wijkraad. De leden van de wijkraad halen op wat er leeft in de buurt. Op straat, tijdens bijeenkomsten of online. Ze zorgen ervoor dat iedereen die dat wil kan meedenken. Bijvoorbeeld over meer groen, veiligheid, speelplekken of fietspaden. De wijkraad verzamelt de ideeën en maakt plannen - samen met bewoners, wijkorganisaties en de gemeente. Al deze plannen schrijven ze op in het wijkakkoord. Dit wijkakkoord wordt onder andere door de gemeente uitgevoerd. De wijkraad kijkt mee of dit ook echt gebeurt; en adviseert de gemeente over alles dat voor de wijk van belang is. Lees meer op de pagina Wijkraden.

Jo Dohmen

J.H.G. (Jo) Dohmen

Steve Ekel

S. (Steve) Ekel

Jeffrey Kruis (voorzitter)

J. (Jeffrey) Kruis

Mariska van Oostveen

M. (Mariska) van Oostveen

Lysandra Thomas

L.J.A. (Lysandra) Thomas

Mijn Rotterdam

Mijn Rotterdam is de naam van de website, waar u kunt meedenken en meebeslissen over plannen en projecten van de gemeente, die van invloed zijn op uw wijk.

U maakt op mijn.rotterdam.nl een account aan en kiest op welke thema’s, gebieden en wijken u wilt meedoen. Dat kan bijvoorbeeld door een vragenlijst in te vullen, argumenten voor of tegen stellingen te geven of reageren op een plan. Daarnaast kunnen de wijkraden bewoners in de wijk betrekken en bevragen op wat er leeft in de wijk, bijvoorbeeld in het kader van het Wijkakkoord. Op Mijn Rotterdam ziet u ook in één oogopslag wat er in uw buurt speelt.

Nieuws

Meer nieuws over uw wijk? Meld u aan voor de wijknieuwsbrief. Elke twee weken ontvangt u nieuws over uw eigen wijk in uw mailbox.

Bewonersinitiatieven

Als u een leuk idee voor de buurt heeft kunt u hiervoor subsidie aanvragen. Dat kan van alles zijn, zolang het gebied of de wijk er maar leuker, mooier of beter van wordt. Kijk voor meer informatie op Mijn.Rotterdam.nl of Opzoomermee.nl of neem contact op met uw wijknetwerker.

Heeft u een leuk idee om uw buurt beter, mooier of fijner te maken? Kom dan met een initiatief! Een bewonersinitiatief gaat altijd om een plan van, voor en door bewoners, verenigingen, ondernemers of stichtingen.

U dient uw plan in via Mijn Rotterdam. Heeft u hulp nodig? De Wijknetwerker van de gemeente staat voor u klaar. Bel: 14 010.

Indienen initiatief

Een idee waar 2.500 euro of minder voor nodig is, kunt u het hele jaar indienen. Een bewonersinitiatief indienen dat tussen de 2.500 en 20.000 euro kost, kan via een formulier op Mijn Rotterdam. Dit jaar zijn er twee rondes om dit te doen. De eerste loopt van tot en met zaterdag 30 april, de tweede ronde is van 15 juni tot en met 31 augustus. Goedgekeurde initiatieven komen op Mijn Rotterdam en wijkbewoners kiezen wie er subsidie krijgt.

Meer informatie vindt u op mijn.rotterdam.nl bij 'Bewonersinitiatieven' en op Opzoomermee.nl.

Huis van de Wijk

In een Huis van de Wijk kunt u vrijwilligerswerk doen of activiteiten volgen of geven zoals een taalcursus, les in gezond eten of bewegen. Er is aandacht voor jeugd met speciale activiteiten.

Huiskamer 2.0
Heysekade 1
3089 TE Rotterdam

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

U kunt de wijkraad bereiken via e-mail, telefoon 14 010 of per brief: Wijkraad Heijplaat, Postbus 70012, 3000 KP Rotterdam.