Feijenoord
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 18-10-2019
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/feijenoord/
Spring naar het artikel
Foto: Peter Schmidt

Feijenoord telt bijna 74.000 inwoners verdeeld over acht wijken. Dit zijn Afrikaanderwijk, Bloemhof, Feijenoord, Hillesluis, Katendrecht-Wilhelminapier, Kop van Zuid-Entrepot, Noordereiland en Vreewijk.

De inwoners in Feijenoord worden vertegenwoordigd door wijkraden. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wijkconferentie

Op 17 mei 2019 kwam het college van Rotterdam langs in de Afrikaanderwijk om met bewoners in gesprek te gaan. Hieronder vindt u het verslag van dit bezoek.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraden, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Contact

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken:

Nieuws

Veel bewoners vinden hondenpoep op straten, stoepen en grasvelden erg vervelend.

De gebiedscommissie wil graag dat de woonomgeving in heel Feijenoord schoner wordt en daarom is het opruimen van hondenpoep overal in Feijenoord verplicht. Ook geldt er een voederverbod voor vogels.

Hondenpoep

Sinds 1 maart 2018 zijn daarom alle eerder aangewezen hondenuitlaatplaatsen opgeheven en moeten eigenaren overal de poep van hun hond(en) opruimen. De enige uitzondering geldt voor de hondenlosloopzones: deze blijven bestaan. Bijna alle losloopzones in het gebied Feijenoord zijn rondom afgesloten met hekken, zodat de honden er los kunnen rondrennen. Op deze locaties hoeven de eigenaren de uitwerpselen van hun honden niet op te ruimen, dat doen medewerkers van de gemeente met poepscooters.

Voederverbod voor vogels

Een ander probleem is oud brood en andere voedselresten op straat. Daarom geldt in Feijenoord ook een voederverbod voor vogels. Want hoe goed bedoeld het voeren van de eendjes meestal ook is, voedselresten trekken ongedierte aan, zoals ratten. Daarnaast is brood helemaal niet gezond voor watervogels. Als u oud brood niet in de vuilnisbak wilt gooien, stop het dan in een van de bruine broodbakken van BroodNodig die op verschillende plaatsen in het gebied staan. Van het oude brood wordt compost gemaakt. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan op www.broodnodig.co.

Aanmelden Feijenoordspeld

Wilt u iemand die zich al meer dan vijf jaar inzet voor anderen eens flink in het zonnetje zetten? Meld haar of hem dan aan voor de Feijenoordspeld. Op het voorstelformulier vult u de gegevens in van degene die u wilt voordragen in en wat deze persoon allemaal voor goeds voor anderen of voor de wijk doet. Om iemand aan te melden moet minstens één persoon (en maximaal vier) de aanmelding ondersteunen.

Bewonersinitiatieven

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij uw gebiedscommissie.

Bekijk het filmpje voor een voorbeeld van een bewonersinitiatief:

Het college van B&W heeft voor belangrijke onderwerpen een uitvoeringsplan gemaakt. Deze gaan over stadsbeheer, stadsontwikkeling, maatschappelijke ontwikkeling en veiligheid. De uitvoeringsplannen geven aan hoe er in de gebieden wordt gewerkt aan de in de gebiedsplannen gestelde prioriteiten en inspanningen. In het uitvoeringsplan is rekening gehouden met vragen en behoeften in de gebieden. De plannen zijn voor advies voorgelegd aan de gebiedscommissie.