Feijenoord
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 15-08-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/feijenoord/
Spring naar het artikel

Een tuindorp, een voormalig zeemanskwartier (en nu één van de hipste wijken van Rotterdam), de langste winkelstraat en de grootste markt van Zuid, de drie hoogste gebouwen van Nederland en één grote mengelmoes van culturen.

Het is slechts een kleine greep uit alles wat Feijenoord te bieden heeft. Met haar acht wijken zonder twijfel het meest diverse gebied van heel Rotterdam.

Vanaf maandag 3 februari mogen er geen grote voertuigen meer parkeren op de Olympiaweg. Overtreders krijgen een boete van 95 euro.

Grote voertuigen zijn inclusief de lading, langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter. Een vrachtwagen of een touringcar is een groot voertuig. Maar ook een bedrijfs- of bestelbus of kampeervoertuig kan een groot voertuig zijn.

Aanleiding

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft dit besluit genomen omdat de Olympiaweg een nieuwe inrichting krijgt. Ook de overlast die omwonenden ervaren door de grote voertuigen is aanleiding voor dit besluit.

Alternatieven in IJsselmonde

We realiseren ons dat eigenaren en bestuurders van grote voertuigen wel ergens moeten parkeren. In IJsselmonde zijn drie locaties waar zij kunnen parkeren (zie het kaartje hieronder). Deze locaties zijn duidelijk herkenbaar door verkeersborden.

  1. Een deel van het evenementenparkeerterrein aan de Edo Bergsmaweg, maar niet tijdens grote evenementen
  2. Hordijk Oost, in de Benedenheulstraat
  3. Schouwmeesterweg, maar niet op de gedeelten die tegenover uitritten van bedrijven liggen.

Handhaven in februari

Op maandag 3 februari worden de verkeersborden weggehaald. Vanaf dat moment wordt ook niet meer gewaarschuwd, maar krijgen de eigenaren van  geparkeerde grote voertuigen op de Olympiaweg een boete.

Grote voertuigen parkeren in Rotterdam

Wilt u weten hoe het parkeren van grote voertuigen is geregeld in een ander gebied binnen Rotterdam? Kijk op de pagina Zakelijk parkeren of bel met telefoonnummer 14 010. In het Rotterdamse Havengebied zijn ook verschillende betaalde/niet betaalde locaties voor het parkeren van grote voertuigen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het Havenbedrijf Rotterdam.

Feijenoord telt bijna 74.000 inwoners verdeeld over acht wijken. De inwoners in Feijenoord worden vertegenwoordigd door wijkraden. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraden, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Wilt u iemand die zich al meer dan vijf jaar inzet voor anderen eens flink in het zonnetje zetten? Meld haar of hem dan aan voor de Feijenoordspeld. Op het voorstelformulier vult u de gegevens in van degene die u wilt voordragen in en wat deze persoon allemaal voor goeds voor anderen of voor de wijk doet. Om iemand aan te melden moet minstens één persoon (en maximaal vier) de aanmelding ondersteunen.

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij uw gebiedscommissie.

Bekijk het filmpje voor een voorbeeld van een bewonersinitiatief:

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken. Ga naar de pagina Melding, vraag of klacht, hier kunt u ook een compliment achterlaten. Wilt u iets regelen bij de gemeente? Ga naar Mijn Loket.

\