Feijenoord
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 21-10-2020
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/feijenoord/
Ga naar de hoofdinhoud

Een tuindorp, een voormalig zeemanskwartier (en nu één van de hipste wijken van Rotterdam), de langste winkelstraat en de grootste markt van Zuid, de drie hoogste gebouwen van Nederland en één grote mengelmoes van culturen.

Het is slechts een kleine greep uit alles wat Feijenoord te bieden heeft. Met haar acht wijken zonder twijfel het meest diverse gebied van heel Rotterdam.

Rotterdam investeert in sportcentrum met zwembad en 100 woningen op Zuid

Impressie van het interieur van het zwembad.

Rotterdam krijgt een nieuw sport– en zwemcentrum op Zuid. Het sportcentrum bestaat uit een 25 meter bad, een instructiebad, een sporthal met drie opsplitsbare zaaldelen, horeca en een overdekte fietsenstalling.

Feijenoord telt bijna 74.000 inwoners verdeeld over acht wijken. De inwoners in Feijenoord worden vertegenwoordigd door wijkraden. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraden, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Wilt u iemand die zich al meer dan vijf jaar inzet voor anderen eens flink in het zonnetje zetten? Meld haar of hem dan aan voor de Feijenoordspeld. Op het voorstelformulier vult u de gegevens in van degene die u wilt voordragen in en wat deze persoon allemaal voor goeds voor anderen of voor de wijk doet. Om iemand aan te melden moet minstens één persoon (en maximaal vier) de aanmelding ondersteunen.

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij uw gebiedscommissie.

Bekijk het filmpje voor een voorbeeld van een bewonersinitiatief:

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken. Ga naar de pagina Melding, vraag of klacht, hier kunt u ook een compliment achterlaten. Wilt u iets regelen bij de gemeente? Ga naar Mijn Loket.

\