Feijenoord
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 24-09-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/feijenoord/
Ga naar de hoofdinhoud

Een tuindorp, een voormalig zeemanskwartier (en nu één van de hipste wijken van Rotterdam), de langste winkelstraat en de grootste markt van Zuid, de drie hoogste gebouwen van Nederland en één grote mengelmoes van culturen.

Het is slechts een kleine greep uit alles wat Feijenoord te bieden heeft. Met haar acht wijken zonder twijfel het meest diverse gebied van heel Rotterdam.

De Maassilo sluit per woensdag 2 juni als noodopvang voor dak- en thuisloze, niet-rechthebbenden en buitenslapers. De aanvullende coronamaatregelen die vorig jaar op 15 december zijn ingegaan voor deze groep mensen, zijn daarmee opgeheven. 

De laatste nacht dat dak- en thuisloze, niet-rechthebbenden en buitenslapers in de Maassilo kunnen overnachten, is die van dinsdag 1 juni op woensdag 2 juni. 

Feijenoord telt bijna 74.000 inwoners verdeeld over acht wijken. De inwoners in Feijenoord worden vertegenwoordigd door wijkraden. Zij zijn de ogen en oren van het gebied voor het stadsbestuur en hun vergaderingen zijn openbaar.

Wilt u meer weten over de taken en bevoegdheden van de wijkraden, kijk dan op de pagina Gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

Wilt u iemand die zich al meer dan vijf jaar inzet voor anderen eens flink in het zonnetje zetten? Meld haar of hem dan aan voor de Feijenoordspeld. Op het voorstelformulier vult u de gegevens in van degene die u wilt voordragen in en wat deze persoon allemaal voor goeds voor anderen of voor de wijk doet. Om iemand aan te melden moet minstens één persoon (en maximaal vier) de aanmelding ondersteunen.

Heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of wijk? En wilt u dat samen met medebewoners realiseren? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij uw gebiedscommissie.

Bekijk het filmpje voor een voorbeeld van een bewonersinitiatief:

Meer informatie

Wilt u iets melden of heeft u een vraag aan de gemeente? U kunt ons altijd bereiken. Ga naar de pagina Melding, vraag of klacht, hier kunt u ook een compliment achterlaten. Wilt u iets regelen bij de gemeente? Ga naar Mijn Loket.