Parkeertarieven bij evenementen Ahoy
Gepubliceerd op: 05-02-2019
Geprint op: 25-10-2021
https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/evenemententarief/
Ga naar de hoofdinhoud

Tijdens de grootste evenementen van Ahoy geldt sinds 2019 een 'evenementenparkeertarief' voor de openbare parkeerplaatsen in het Zuidpleingebied.

Het evenementenparkeertarief gaat in tijdens de grootste evenementen van Ahoy. De verwachting is dat dit tarief op ongeveer dertig dagen per jaar geldt. Met deze nieuwe regeling wil gemeente Rotterdam dat de bewoners die hier wonen minder parkeeroverlast hebben tijdens grote evenementen.

Tarieven

  • Het evenementenparkeertarief geldt voor de parkeerzones 201 en 203 op de parkeerplattegrond. Dat is het gebied omsloten door de Van Swietenlaan, het Zuidplein, de Pleinweg, de Strevelsweg en de Zuiderparkweg.
  • Het normale parkeertarief op straat is in de parkeerzones 201 en 203 1,76 euro per uur (prijspeil 2021). Deze zones liggen in parkeersector 20.
  • Het evenementenparkeertarief is 4,30 euro per uur. Als het evenemententarief geldt, dan gaat het drie uur voor aanvang van het evenement in. Het evenemententarief wordt tot twee uur na afloop van het evenement gerekend. Het tarief geldt tot uiterlijk 23.00 uur. Het tarief gaat op zondag niet eerder dan 12.00 uur in.

Waar kunnen bezoekers van Ahoy parkeren?

1. parkeerterreinen Ahoy
2. parkeergarage Slinge (P&R)
3. parkeergarage Zuidplein
4. parkeergarage Hart van Zuid
5. parkeergarage Ikazia

 

Uw bezoek

Maakt u voor uw bezoek gebruik van de bezoekersparkeervergunning? Dan geldt ook tijdens de grootste evenementen het normale tarief van 0,10 euro per 10 minuten.