Stage lopen
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 22-03-2019
https://www.rotterdam.nl/werken-leren/stagebureau/
Spring naar het artikel
Foto: gemeente Rotterdam

Rotterdam biedt jaarlijks 1.350 stageplekken aan, zodat studenten de kans hebben om zichzelf te laten zien. Pak je deze kans? Je werkt tijdens je stage aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van een professional op je vakgebied.

Je kunt bij ons terecht voor een snuffel-, praktijk-, meewerk-, afstudeerstage en zelfs voor een werkervaringsplaats! Wij zijn heel benieuwd naar je unieke jonge blik op onze organisatie.

'Gemeente Rotterdam biedt mij de kans om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik kan hier erachter komen wat echt bij mij past.'

Dominique - stagiair

Stagevergoedingen

  • Ga jij tussen de zes en twaalf weken stage lopen? Dan krijg je een onkostenvergoeding van 95 euro per maand
  • Je krijgt een gedeeltelijke reiskostenvergoeding als je met het OV of met de auto komt
  • Op veel plekken binnen de gemeente wordt een maandelijkse stagevergoeding gegeven, afhankelijk van jouw opleidingsniveau.

Veelgestelde vragen over stagelopen bij gemeente Rotterdam

Je ontvangt direct een automatisch bericht dat je sollicitatie is ontvangen. Wij gaan vervolgens op zoek naar een passende stageplaats en begeleider. Een uitnodiging voor een eventueel sollicitatiegesprek verloopt via de stagebegeleider. Heb je na zes weken geen reactie gekregen? Dan kun je er vanuit gaan dat er op dit moment geen stageplek naar jouw wensen beschikbaar is. We houden je echter wat langer in de pool, dus je kan ook nog later worden benaderd.

Als je na zes weken niets hebt gehoord, kun je er vanuit gaan dat er momenteel geen stageplek naar jouw wensen beschikbaar is. We houden je echter wat langer in de pool, dus je kunt ook nog later worden benaderd.

Jouw stageverzoek wordt na een bepaalde periode (uiterlijk zes maanden) automatisch uit ons systeem verwijderd.

Open stageverzoeken die minder dan zes weken van tevoren bij ons worden ingediend, hebben een kleinere kans op slagen vanwege de doorlooptijd. Die zit in het vinden van de juiste plek binnen de organisatie (12.000 collega’s), middelen op tijd geregeld hebben, ed. Bij gesloten sollicitaties ligt dit anders, aangezien rechtstreeks met de vacaturehouder geschakeld wordt.

Er is binnen gemeente Rotterdam een mogelijkheid tot stagevergoeding. In de meeste gevallen ontvang je als stagiair een stagevergoeding. Bespreek dit met je stagebegeleider in je eerste gesprek.

Gemeente Rotterdam staat open voor studenten van alle studierichtingen. Op basis van jouw wensen kijken we naar de mogelijkheden. Geef dus duidelijk aan wat je wilt leren.

Een (afstudeer)stage is een stage met verplichtingen of opdrachten vanuit een onderwijsinstelling. Wanneer je niet (meer) op school zit en vrijwillig ervaring op wilt doen, gaat het om een werkervaringsplek.

Het is geen vereiste dat je in Rotterdam woont of je opleiding volgt. De motivatie om voor een prachtige stad als Rotterdam te werken, moet uiteraard wel aanwezig zijn!

Ja. Iedere werknemer, stagiair en trainee is verplicht tot het aanvragen van een VOG. Nadat alle stageformulieren zijn ingeleverd bij HR, ontvang je een link om jouw VOG aan te vragen. Na ontvangst lever je jouw VOG in bij HR. Het bedrag van het VOG wordt automatisch gedeclareerd. Hier hoef je geen declaratieformulier voor in te vullen.

Meer informatie

Heb je nog vragen of wil je nadere informatie? Stuur dan een e-mail naar het Stagebureau. Via dit e-mailadres is het niet mogelijk een open sollicitatie in te dienen, ga daarvoor naar de stages-vacaturepagina.