Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Verlenging tijden betaald parkeren

Om verschuiving van parkeerdruk te voorkomen, heeft de gemeente besloten om overal in Rotterdam waar betaald moet worden voor parkeren de betaald parkeertijden te verlengen tot 11 uur in de avond.

Wat betekent dat voor de bewoners en ondernemers in deze wijken?

Het verlengen van de betaald parkeertijden zorgt ervoor dat er minder auto’s van niet-vergunninghouders uit naastgelegen wijken geparkeerd worden. Langere betaald parkeertijden stimuleren parkeerders om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets. Zo houden we de parkeerplaatsen zoveel mogelijk vrij voor de bewoners uit de wijk. Dit betekent dat bewoners en ondernemers uit de wijk minder lang hoeven te zoeken naar een beschikbare parkeerplaats. Voor de bewoners en bedrijven met een parkeervergunning heeft deze verlenging geen gevolg. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor uw vergunning.

Als uw bezoek parkeert met uw bezoekersparkeervergunning moet u wel rekening houden met de verlenging van de betaald parkeertijden. Het aantal uur van de bezoekersparkeervergunning om uw bezoek voordelig te laten parkeren blijft gelijk (500 uur). Deze vergunning kan aangevraagd worden via de pagina Bezoekersparkeervergunning.

Voor grote voertuigen, zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen, camper of bestelbus kunnen parkeerbeperkingen gelden. Heeft u een parkeervergunning voor een groot voertuig? U kunt informatie vinden over de regels en wetten waar grote voertuigen aan moeten voldoen en/of een ontheffing aanvragen op Rotterdam.nl/Ontheffing-Algemene-Plaatselijke-Verordening-Parkeren-aanvragen

Meer informatie

Kijk op de pagina Rotterdam.nl/parkeren voor meer informatie. U kunt ook bellen naar het informatienummer 14 010.

Kijk op Rotterdam.nl/parkeren voor meer informatie. U kunt ook bellen naar het informatienummer 14 010.