Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Subsidie Goed voor elkaar aanvragen

Helpt uw organisatie ouderen en Rotterdammers tussen 18 en 35 jaar in een kwetsbare situatie bij het vergroten van hun eigen kracht? Dan kunt u misschien subsidie krijgen. U kunt de subsidie (Goed voor elkaar met minder zorgen) aanvragen tot en met 30 november 2023.

Voor de online aanvraag hebt u eHerkenning niveau 2 en een machtiging 'Ondernemersloket EH 2' nodig. Klik op de knop om te zien wat u moet meesturen en om de subsidie aan te vragen.

Subsidie aanvragen

Voor wie is het

De subsidie is voor organisaties die ouderen of Rotterdammers in een kwetsbare situatie helpen.

Voorwaarden

U kunt subsidie aanvragen als u de eigen kracht van Rotterdamse ouderen en Rotterdammers in kwetsbare situaties tussen 18 en 35 jaar wil vergroten. U leest hier de complete subsidieregeling. Link opent een externe pagina.

De subsidie kan worden aangevraagd voor:

  1. Preventieve interventies

De interventie moet zijn erkend in één van de landelijke databases, zoals:

De interventie moet minimaal de status ‘eerste aanwijzingen voor effectiviteit’ hebben.
Als de interventie deze status niet heeft, moet u op een andere manier bewijzen dat wetenschappelijk is aangetoond dat de interventie effectief is.

  1. Preventieve innovaties
  • nieuwe preventieve aanpakken waarvan de werking goed onderbouwd is
  • interventies die niet bedoeld zijn voor personen die al een Wmo- maatwerkvoorziening krijgen

Hoelang duurt het

  • U ontvangt een ontvangstbevestiging per e-mail direct na het aanvragen van de subsidie.
  • Voor 31 december 2023 wordt een besluit genomen. Deze termijn kan 1 keer worden verlengd met 6 weken. Zolang de subsidie aanvraag niet compleet is, wordt de beslistermijn uitgesteld.
  • Als uw aanvraag wordt goedgekeurd ontvangt u een besluit met het bedrag en de voorwaarden. U krijgt dit per brief. Hierin staat of u nog een verantwoording. Link opent een externe pagina (vaststelling) moet inleveren.

Contact

Hebt u nog vragen over de subsidie of uw aanvraag? Bel 010 267 48 50 of mail naar subsidie@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.

Veelgestelde vragen