Ga naar de hoofdinhoud

08 april 2024

Algemeen

Leestijd: 1 min

Snel van Noord naar Zuid en terug

Sinds maandag 8 april rijdt een snelle HOV-bus tussen Rotterdam Centraal en Zuidplein via de Maastunnel. HOV staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Deze vernieuwde lijn 44 is een snel alternatief voor de metro of de auto.

De elektrische bus rijdt 8 keer per uur en maakt gebruik van de vrije rijbaan van de Maastunneltraverse. Daardoor duurt de rit maar 23 minuten. De bus komt onder andere langs Hogeschool Rotterdam, het Erasmus MC en Ahoy. Doordat de bus een snellere route gaat rijden, zijn sommige haltes verplaatst of vervallen. Een aantal wordt vervangen door een andere buslijn. 

mensen achter het groothandelsgebouw voor bus 44
Armand van de Laar (MRDH), Linda Boot (RET) en wethouder Vincent Karremans (Mobiliteit) bij de nieuwe bus 44. Foto: Nico te Laak

Werkzaamheden Maastunneltraverse

Om de nieuwe route voor bus 44 mogelijk te maken, heeft de gemeente de afgelopen 2 maanden hard gewerkt op verschillende plekken langs de Maastunneltraverse. Bestaande infrastructuur is versterkt, onder andere door het aanpassen en verplaatsen van bushaltes. Daarnaast zijn verkeerslichten vervangen en is er meer ruimte gekomen voor groen rondom de Rochussenstraat en de ’s Gravendijkwal en bij de Beukelsdijk en Henegouwerlaan. Ook zijn de kruispunten bij de 1e Middellandstraat en de Rochussenstraat veiliger gemaakt.

Lees er meer over op rotterdam.nl/hov-maastunnel. Link opent een externe pagina.