Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Samenwerken ondergrond

Gemeente Rotterdam, netbeheerder Stedin en Evides Waterbedrijf werken samen in de ondergrond aan riolering, energie-, drinkwater- en gasnetwerk. Zo is er minder overlast en blijft de stad zo bereikbaar mogelijk.

Schoon water uit de kraan, gas en elektriciteit wanneer je maar wil en een goed werkend riool. Dat is voor iedereen in Rotterdam normaal en dat houden we graag zo. Stedin.net. Link opent een externe pagina, Evides.nl Waterbedrijf. Link opent een externe pagina en gemeente doen de komende jaren veel onderhoud aan de leidingen. Daar gaat u zeker wat van merken. Daarom leggen wij graag uit waarom dit werk nodig is en wat het voor u betekent.

De Rotterdamse opgave

Tot 2030 moeten we kilometers leidingen vervangen. Zo’n 500 km gasleidingen, 600 km riolering en vele kilometers elektriciteitskabels en drinkwaterleidingen. Daar zijn we al jaren mee bezig. Ook de komende jaren vervangt de gemeente ongeveer 40 km riolering en Stedin 30 km gasleidingen per jaar. Daarnaast gaan we steeds meer over op duurzame energie. Ook dat betekent veel extra werk. Alles bij elkaar moet er veel gebeuren en dat maakt het extra belangrijk zo handig mogelijk te werken. Daarom hebben de drie partijen een afspraak: Samenwerken in de buitenruimte | Notubiz.nl. Link opent een externe pagina.

Aannemers positief

Door aannemers vroeg te betrekken bij het werk, kunnen we onderhoudsprogramma’s beter plannen en uitvoeren. De aannemers zijn positief over de samenwerking.

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer informatie

Neem contact op met Derk-Jan Raven. Link opent een externe pagina.