Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Omgevingseffectrapport

De effecten van de keuzes die gemaakt zijn in de omgevingsvisie zijn beoordeeld in het ROER, het Rotterdamse Omgevingseffectrapport.

In de omgevingsvisie zijn hoofdkeuzes en gebiedsuitwerkingen gemaakt. Deze zijn het resultaat van een ontwikkeltraject, dat begon met de Verkenning omgevingsvisie Rotterdam in 2018, gevolgd door het gespreksdocument 'De Veranderstad'  in 2019. In het effectonderzoek richten we ons op hoofdkeuzes en gebiedsuitwerkingen. De resultaten van het effectonderzoek zijn beschreven in het Rotterdamse omgevingseffectrapport (het ROER, RIS), formeel een PlanMER ter onderbouwing van de omgevingsvisie, en het ROER addendum (RIS).

De eerste stap die gezet is naar het ROER is het publiceren van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) in 2020. In het NRD is beschreven welke indicatoren onderzocht worden in het ROER en met welke onderzoeksmethode. Alle belanghebbenden hebben daar een zienswijze op kunnen indienen. 

Wilt u de deelstudies van het ROER inzien? Wij sturen ze graag naar u toe. U kunt ze opvragen door een e-mail te sturen naar omgevingsvisie@rotterdam.nl.