Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 1 min

Omgevingseffectrapport

De effecten van de keuzes die gemaakt zijn in de omgevingsvisie zijn beoordeeld in het ROER, het Rotterdamse Omgevingseffectrapport.

In de omgevingsvisie zijn hoofdkeuzes en gebiedsuitwerkingen gemaakt. Deze zijn het resultaat van een ontwikkeltraject, dat begon met de Verkenning omgevingsvisie Rotterdam. Link opent een externe pagina in 2018, gevolgd door het gespreksdocument 'De Veranderstad. Link opent een externe pagina'  in 2019. In het effectonderzoek richten we ons op hoofdkeuzes en gebiedsuitwerkingen. De resultaten van het effectonderzoek zijn beschreven in het Rotterdamse omgevingseffectrapport. Link opent een externe pagina (het ROER, RIS), formeel een PlanMER ter onderbouwing van de omgevingsvisie, en het ROER addendum. Link opent een externe pagina (RIS).

De eerste stap die gezet is naar het ROER is het publiceren van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Link opent een externe pagina in 2020. In het NRD is beschreven welke indicatoren onderzocht worden in het ROER en met welke onderzoeksmethode. Alle belanghebbenden hebben daar een zienswijze op kunnen indienen. 

Wilt u de deelstudies van het ROER inzien? Wij sturen ze graag naar u toe. U kunt ze opvragen door een e-mail te sturen naar omgevingsvisie@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.