Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Mecklenburglaan

Vanaf oktober 2024 vervangt de gemeente de riolering in de Mecklenburglaan Noordzijde en enkele omliggende straten.

Na de rioolvervanging komen de straten terug zoals ze waren, met nieuwe en bestaande materialen. De straten worden wel opgehoogd, omdat ze wat verzakt zijn. Stedin en Evides bekijken of ze gaan werken aan de kabels en leidingen in de grond. We zorgen dan dat het werk bij elkaar past. Zo duurt het werk niet langer dan nodig.

Waar wordt de riolering vervangen?

  • De Mecklenburglaan noordzijde (tussen Kralingse Plaslaan en Waldeck-Pyrmontlaan)
  • De stoep aan de zuidkant van de Kralingse Plaslaan (tussen de Tiberiaslaan en Park Rozenburg)
  • Het Mecklenburgplein
  • De Dillenburglaan

Gescheiden rioolstelstel

We vervangen niet alleen de riolering, maar leggen een gescheiden rioolstelsel aan. Er komen niet 1 maar 2 rioolbuizen in de ondergrond. Een van de buizen voert dan alleen het regenwater af. Dit systeem kan zo meer water opvangen bij hevige regenbuien. Daardoor is er minder kans op wateroverlast op straat en in tuinen. Ook werkt het systeem beter in droge periodes. De rioolbuis voor het regenwater heeft namelijk gaatjes (dit is een DIT-riool), zodat het regenwater in droge tijden uit de buis in de ondergrond kan zakken. 

Waterberging

Onder het Mecklenburgplein zou mogelijk een waterberging komen. Na onderzoek blijkt dat deze niet voldoende zou opvangen. Wel wordt het wegdek overal vervangen door ‘waterpasserende verharding’. Dat zijn straatstenen die beter regenwater doorlaten, zodat het makkelijker wegzakt in de ondergrond. Zo komen er minder plassen op de straat en in het groen.

Straatplan

Bewoners hebben meegedacht over mogelijke verbeteringen: de wens om het half op de stoep parkeren op te lossen bleek groot. Ook over het groen zijn reacties binnengekomen. We hebben een plan voor de straten gemaakt, waar reacties, wensen en ideeën zoveel mogelijk in zijn verwerkt. 

U kunt het straatplan. Link opent een externe pagina hier bekijken of via Rotterdam aan de slag!. Link opent een externe pagina  onder het kopje ‘actueel’

Of vraag het plan aan via onderstaand e-mailadres. Wij sturen het u dan per e-mail op. 

Groenontwerp Mecklenburgplein

Bewoners hebben hun wensen voor het groen op het Mecklenburgplein doorgegeven. Zo moest er ruimte blijven voor activiteiten, en zou het mooi zijn als er weer rozen op het plein komen. Verder was er voorkeur voor een landschappelijke stijl, dus met meer ronde vormen. De grote linde blijft het middelpunt van het plein, en de rest van de planten mag niet te hoog worden. 
Hiermee heeft een landschapsontwerper een groenontwerp gemaakt: meerdere kleurige soorten -en rozen-  in de randen, met in het centrum open ruimte voor activiteiten. Hieronder een impressie van het ontwerp.

Impressie groenontwerp Mecklenburgplein
Impressie groenontwerp Mecklenburgplein

Meer informatie

Hebt u vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar mecklenburglaanSB@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina