Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Mecklenburglaan

Vanaf eind 2024 vervangt de gemeente de riolering in de Mecklenburglaan Noordzijde en enkele omliggende straten.

Na de rioolvervanging komen de straten terug zoals ze waren, met nieuwe en bestaande materialen. De straten worden wel opgehoogd, omdat ze wat verzakt zijn. Stedin en Evides bekijken of ze gaan werken aan de kabels en leidingen in de grond. We zorgen dan dat het werk bij elkaar past. Zo duurt het werk niet langer dan nodig.

Waar wordt de riolering vervangen?

  • De Mecklenburglaan noordzijde (tussen Kralingse Plaslaan en Waldeck-Pyrmontlaan)
  • De stoep aan de zuidkant van de Kralingse Plaslaan (tussen de Tiberiaslaan en Park Rozenburg)
  • Het Mecklenburgplein
  • De Dillenburglaan

Gescheiden rioolstelstel en waterberging

We vervangen niet alleen de riolering, maar leggen een gescheiden rioolstelsel aan. Er komen niet 1 maar 2 rioolbuizen in de ondergrond. Een van de buizen voert dan alleen het regenwater af. Dit systeem kan zo meer water opvangen bij hevige regenbuien. Daardoor is er minder kans op wateroverlast op straat en in tuinen. Ook werkt het systeem beter in droge periodes. De rioolbuis voor het regenwater heeft namelijk gaatjes (dit is een DIT-riool), zodat het regenwater in droge tijden uit de buis in de ondergrond kan zakken. 

Ook kijken we of in de straat of bij het Mecklenburgplein waterberging kan komen. Dit zou ook het watersysteem in Park Rozenburg ten goede komen.

Onderhoudsplan

Dit is een onderhoudsplan. We repareren wat stuk is en vervangen wat versleten is. Daarna worden de straten opgehoogd en teruggelegd zoals ze waren. De inrichting van de straten verandert dus niet. 

Toch zien we ook kansen voor kleine verbeteringen. We kunnen die gelijk in het werk meenemen. Vanuit de gemeente willen we bijvoorbeeld de kwaliteit van het openbaar groen verbeteren. Dit bestaat nu vooral uit gras. Door hier ook meer andere planten te planten, verbetert de biodiversiteit in de straten. Ook passen we het parkeren in de straat aan, omdat auto’s hier nu met de wielen op de stoep staan geparkeerd.  

Voorlopig straatplan

Bewoners hebben meegedacht over mogelijke verbeteringen: de wens om het half op de stoep parkeren op te lossen bleek groot. Ook over het groen zijn reacties binnengekomen. We hebben nu een voorlopig plan voor de straten gemaakt, waar reacties, wensen en ideeën zoveel mogelijk in zijn verwerkt. 

U kunt het straatplan. Link opent een externe pagina hier bekijken of via Rotterdam aan de slag!. Link opent een externe pagina  onder het kopje ‘actueel’

Of vraag het plan aan via onderstaand e-mailadres. Wij sturen het u dan per e-mail op. 

Meer informatie

Hebt u vragen over dit project? Stuur dan een e-mail naar mecklenburglaanSB@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina