Trouwstoet melden
Gepubliceerd op: 06-01-2020
Geprint op: 14-08-2020
https://www.rotterdam.nl/loket/trouwstoet-melden/
Spring naar het artikel

Voor het organiseren van een trouwstoet in Rotterdam maakt u een melding bij de gemeente.

Gaat u trouwen, of iemand in uw familie of vriendenkring? En organiseert u een trouwstoet? Meld dit dan tenminste 5 werkdagen van tevoren, zodat u op deze feestelijke dag niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Via de knop 'Trouwstoet melden' komt u bij het meldformulier. U stuurt het ingevulde formulier naar: evenementenvergunningen@rotterdam.nl

Openbare orde en veiligheid

De gemeente wil voorkomen dat verschillende activiteiten op dezelfde locatie of route plaatsvinden. Wanneer uw trouwstoet tegelijk plaatsvindt met andere activiteiten in de stad, kan de gemeente u bepaalde regels of beperkingen opleggen. Dat kan nodig zijn om de openbare orde en veiligheid te kunnen waarborgen.

Verkeersregels

Er mogen geen wegen afgezet of geblokkeerd worden. En natuurlijk gelden de verkeersregels ook tijdens uw trouwstoet.

Wat gebeurt er als u geen melding maakt?

U kunt een boete krijgen als u geen melding maakt van uw trouwstoet. Of als u zich niet houdt aan regels die de gemeente heeft opgelegd. Als u zich niet aan de verkeersregels houdt, of zich misdraagt in het verkeer krijgt u daarvoor ook een boete.

De melding is gratis.

U krijgt een ontvangstbevestiging van uw melding voor de datum van de trouwstoet. Deze bevestiging moet u kunnen tonen als daar naar gevraagd wordt. Breng de bevestiging dus mee.

Voor iedereen die een trouwstoet in Rotterdam wil organiseren.

Heeft u nog vragen, neem dan contact op.

\