Rotterdampas
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 26-07-2021
https://www.rotterdam.nl/loket/rotterdampas/
Ga naar de hoofdinhoud

Plezier maakt alles leuker! Wat gaat u doen?

Met de Rotterdampas doet u echt superveel leuke dingen, gratis of met korting. Ruim 400 jaaracties, 250 seizoensacties uit het Rotterdampas magazine en extra: wekelijkse mails met toffe theater-, workshop en culinaire acties – zorgen voor een pasjaar lang plezier!

Online Rotterdampas aanvragen

Om uw Rotterdampas online aan te vragen of te verlengen klikt u op de knop 'Rotterdampas aanvragen'. Log in met uw DigiD.

Rotterdampaswinkel weer open

U kunt weer naar de Rotterdampaswinkel in de Centrale Bibliotheek. Ook de verkooppunten Noord en Zuid zijn geopend. Kijk voor de openingstijden van deze verkooppunten en andere deelnemende gemeenten op de website van de Rotterdampas.

Dit jaar doen klassiekers als Diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark, Pathé en de Spido natuurlijk weer mee. Maar er zijn ook weer nieuwe acties toegevoegd: geniet van een knapperige kroket met korting bij Frietboutique, doe een danscursus bij Slowfeet Studio of boek een VR-experience bij 1337 VR Arcade. Zin in iets buiten de stad? Breng een gratis bezoek aan het Beeld en Geluid of het Mauritshuis in Den Haag. Met korting smullen van een burger bij Restaurant de Berghut in Bergschenhoek kan ook. Genoeg te doen dus!

De Rotterdampas 2021 is geldig van 1 maart 2021 tot en met 28 februari 2022.

Pasfoto

Een pasfoto meenemen is niet nodig, deze wordt in het verkooppunt gemaakt. Neem wel een foto mee voor een ander (bijvoorbeeld een kind) die niet bij de aankoop aanwezig is. Een foto gemaakt met een smartphone mag ook.


Voor minima een lager bedrag

 • bewijs van het (gezamenlijke) netto maandinkomen: uitkeringsspecificatie, een loonstrook of een compleet bankafschrift waarop het inkomen is vermeld. Het bewijs mag niet ouder zijn dan 2 maanden. Een jaaropgaaf is niet geldig
 • neem een geldig legitimatiebewijs mee

Voor minima lagere prijs als zelfstandig ondernemer

 • een inkomensverklaring 2020 of een kopie aanslag inkomstenbelasting 2020 of 2021
 • een winst- of verliesrekening 2019 of 2020mag ook
 • een geldig legitimatiebewijs

Student reductietarief

 • neem een geldig bewijs van inschrijving mee
 • neem een geldig legitimatiebewijs mee

65+ reductietarief

 • neem een geldig legitimatiebewijs mee
 • Als u online een nieuwe pas heeft besteld, valt deze binnen vijf werkdagen op de mat.
 • Als u de pas online heeft verlengd is deze binnen een half uur weer actief.

De Rotterdampas is er voor iedereen. Óók als u buiten Rotterdam woont.

U heeft recht om een lager bedrag te betalen als u: in een deelnemende gemeente woont en:

 • een minimum inkomen heeft
 • student bent
 • 65-plus
 • als u jonger bent dan 18 jaar

U vindt de prijzen en voorwaarden op de Rotterdampas website

Verlengen bestaande pas

Dit doet u via de brief (begin februari 2021), online of bij een verkooppunt. Na ontvangst van de betaling is de pas binnen 24 uur weer actief.

Nieuwe bestelling

U bestelt een nieuwe pas online of op een verkooppunt. Na ontvangst van de betaling en (portret)foto’s, wordt de pas binnen 5 werkdagen thuisbezorgd. 

Een pas direct meenemen

Dit kan alleen in de Rotterdampaswinkel en kost € 2,50.

Heeft u nog vragen, stuur dan een e-mail of bel naar 14 010.

De brieven voor het verlengen van de pas worden in de eerste week van februari bezorgd. Heeft u na 15 februari nog geen brief ontvangen? Ga dan naar het verkooppunt of verleng uw Rotterdampas online.

Nee, helaas niet. Het lagere bedrag wordt alleen aangeboden aan Rotterdammers en aan inwoners uit de deelnemende gemeenten.

Woont u in een niet-deelnemende gemeente, dan kunt u altijd via internet, in Rotterdam of een deelnemende gemeente een pas tegen de standaardprijs kopen (€ 60,-). Die prijs geldt dan ook voor kinderen en senioren.

U ontvangt de pas binnen 5 werkdagen.

 • In geval van verlengen en betalen via het verkooppunt is de pas de volgende dag geactiveerd;
 • Bij online verlengen is de pas binnen een half uur weer actief;
 • Verlengt u via het betalingskenmerk op de brief, dan is de pas na ontvangst van de betaling geactiveerd. Dit kan een paar werkdagen duren.
 • Een nieuwe of vervangende pas die naar het huisadres wordt gestuurd is bij ontvangst direct actief.

Wij kunnen uw inkomensgegevens niet bekijken. Dat mag volgens de wet niet. We kunnen dus niet nagaan of u dit jaar recht hebt op een lager bedrag (reductietarief).

De gemeente Rotterdam verwerkt veel persoonsgegevens. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) geeft hiervoor regels.

Op de verwerking van persoonsgegevens is het privacybeleid van de gemeente Rotterdam van toepassing. U vindt hierover meer informatie op de privacy pagina van de gemeente.