Oefenkruisingen en examenkruisingen verkeersregelaars
Gepubliceerd op: 19-04-2018
Geprint op: 29-09-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/oefen-en-examenkruisingen-verkeersregelaars/
Ga naar de hoofdinhoud

In samenwerking met de politie is een aantal (oefen) examenkruispunten geselecteerd. Opleidingsinstituten voor verkeersregelaars kunnen deze kruispunten gebruiken om met cursisten te oefenen en examens af te leggen.

Deze kruispunten zijn hiervoor in beperkte mate beschikbaar. Maximaal 4 dagdelen per week, waarvan maximaal 2 dagdelen per week op hetzelfde kruispunt. Per dagdeel mogen er maximaal 2 kruispunten tegelijk worden gebruikt voor een cursus of examen.

Wilt u een oefenlocatie of examenlocatie regelen, klik dan op de knop locatie aanvragen.

Doe uw aanvraag minimaal 2 weken vooraf. Zo heeft de gemeente tijd om de aanvraag te verwerken en eventuele belanghebbenden te informeren.

Let op: Bij de examens moet er een persoon namens de politie aanwezig zijn als examinator. Deze persoon (gedelegeerde) moet u zelf aanvragen via www.verkeersregelaarsexamen.nl.

  • Na ontvangst van de aanvraag bekijkt de gemeente of er situaties zijn die het moeilijk maken dat er op de aangevraagde dag wordt geoefend of geëxamineerd. Denk aan verkeerswerkzaamheden en verkeersomleidingen, bouwplaatsen, evenementen en demonstraties.
  • Cursussen en examens voor verkeersregelaars op de kruisingen zijn vanaf 18 juni 2015 in beperktere mate toegestaan, namelijk maximaal 2 dagen per week en per dag op maximaal 1 van de geschikte kruisingen.
  • De gemeente houdt u op de hoogte over uw aanvraag. Bij toekenning van uw aanvraag krijgt u een bevestigingsmail met instructies voor de oefendag of examendag. Ook komt de aanvraag in de verkeerskalender van de gemeente Rotterdam.

Het aanvragen van een oefenlocatie en examenlocatie is gratis.

U hoeft niets mee te sturen.

Heeft u vragen, neem dan contact op.

Uw gegevens

Wanneer heeft u de locatie nodig?

Wie is uw contactpersoon op straat?

Meer lezen over privacy en hoe gemeente Rotterdam met persoonsgegevens omgaat? Kijk op rotterdam.nl/privacy