Mia van IJperenonderscheiding
Gepubliceerd op: 10-08-2018
Geprint op: 17-06-2022
https://www.rotterdam.nl/loket/mia-van-ijperenonderscheiding/
Ga naar de hoofdinhoud

De Mia van IJperenonderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het gebied Prins Alexander.

Dat kunnen personen, instellingen, verenigingen, stichtingen of bedrijven zijn. Zij hoeven niet in het gebied Prins Alexander te wonen of actief te zijn, om deze onderscheiding te krijgen.

Om een persoon of instelling voor te dragen vult u het aanvraagformulier in via de knop 'Formulier downloaden'. U mailt het naar onderscheidingen@rotterdam.nl.

Rotterdams Jaarboekje

Personen met een gemeentelijke onderscheiding worden opgenomen in een register. Ook worden de namen gepubliceerd in het Rotterdams Jaarboekje.

Mia van IJperen was van 1974 tot 1984 voorzitter van het dagelijks bestuur voor gebied Prins Alexander. Zij streed en zorgde ervoor dat de toenmalige deelgemeente meer zelf kon regelen en bepalen. Ook zette zij zich bijzonder in voor het beeld van de deelgemeente naar de inwoners. Ze was vaak voorzitter bij inspraakavonden en was altijd aanspreekbaar voor iedere inwoner.

Mia van IJperen heeft zich binnen de grenzen van het mogelijke ingezet voor het opkomen voor bewoners. Op 30 april 1991 is Mia van IJperen overleden. Als eerbetoon aan Mia van IJperen heeft de onderscheiding haar naam gekregen.

Het voordragen voor de Mia van IJperenonderscheiding is gratis.

  • het volledig ingevulde formulier
  • zo mogelijk een curriculum vitae (cv)

Let op: alleen volledig ingevulde formulieren worden behandeld. 

Binnen 2 maanden na het indienen van de aanvraag krijgt u een antwoord.

De Mia van IJperenonderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor het gebied Prins Alexander. Deze onderscheiding is niet voor mensen die zich inzetten voor de hele stad of een ander gebied.

Mensen komen in aanmerking voor deze onderscheiding als zij:

  • bijzondere activiteiten of werkzaamheden hebben verricht (als vrijwilliger, dus niet als werknemer)
  • agressie hebben voorkomen
  • een heldendaad hebben verricht
  • slachtoffers van agressie hebben geholpen

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met onderscheidingen@rotterdam.nl.

Na overlijden hoeft de onderscheiding niet te worden teruggegeven.