Achterstallig woningonderhoud melden
Gepubliceerd op: 16-01-2017
Geprint op: 11-09-2020
https://www.rotterdam.nl/loket/melding-klacht-onderhoud-huurwoning/
Spring naar het artikel

Slecht onderhoud aan uw huurhuis of gehuurde (studenten)kamer, zoals lekkage, slechte kozijnen, houtrot, vocht enz. kunt u melden bij de gemeente.

Niet ál het onderhoud is voor de huisbaas. Sommige dingen moet u als huurder zelf doen. Kijk voor meer informatie op de pagina onderhoud huurwoning.

Slecht onderhoud melden bij de huisbaas

Meld slecht onderhoud éérst bij de huisbaas. Herstelt de huisbaas het onderhoud niet, meld dit dan bij de gemeente.

Let op: Bij een direct gevaarlijke situatie belt u 112. Denk bij direct gevaar bijvoorbeeld aan een gaslek, stenen die uit de gevel vallen of een dakgoot die op straat dreigt te vallen.

Online klacht doorgeven

Geef uw klacht over achterstallig woningonderhoud online door via de knop 'melding maken'.

Na het invullen klikt u op 'afronden'. De melding wordt dan direct naar de afdeling Bouw- en Woningtoezicht gestuurd. U krijgt per e-mail een bevestiging van ontvangst.

Telefonisch klacht doorgeven

Bel naar het gemeentelijk servicenummer 14 010. Vertel dat het om achterstallig woningonderhoud gaat en geef uw melding door.

Het melden van uw klacht is gratis.

Vul het formulier in onder de knop 'melding maken'. Na afronden wordt dit formulier automatisch verstuurd.

Een inspecteur van Bouw- en Woningtoezicht neemt binnen 5 werkdagen contact met u op.

  • voor huurders van een woning of kamer
  • ook studenten kunnen achterstallig onderhoud melden

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de gemeente Rotterdam.

Nee, u maakt hiervoor geen melding bij de gemeente. Een huiseigenaar is zelf verantwoordelijk voor leidingen in huis. Loden leidingen voor het aanvoeren van drinkwater in panden vallen niet onder achterstallig (woning)onderhoud.

Een eigenaar is niet verplicht om de aanwezige loden leidingen voor het aanvoeren van drinkwater te vervangen door leidingen van een ander materiaal. In het bouwbesluit 2012 zijn hierover geen artikelen opgenomen.

Maar lood in drinkwater is wel slecht voor de gezondheid van kinderen. Daarom adviseert de GGD om de loden leidingen snel te vervangen. Dit is ook het advies van de Gezondheidsraad.

Wilt u informatie over loden waterleidingen en wat u kunt doen? Kijk op de pagina Loden waterleidingen van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

\