Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Loket private schulden

Bent u een erkend gedupeerde ouder of gedupeerde toeslagpartner van het kinderopvangtoeslagschandaal? Geef dan uw private schulden door aan Sociale Banken Nederland (SBN). Dan kan de SBN deze schulden betalen.

Het gaat om private schulden uit de periode tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021. U kunt deze doorgeven sinds 5 januari 2022.

Private schulden. Link opent een externe pagina zijn schulden bij bedrijven of organisaties. Dat kunnen onbetaalde rekeningen of gemiste betalingen zijn. Maar ook de kosten voor het niet betalen, zoals de wettelijke rente en de incassokosten. Een private schuld is geen schuld bij de Belastingdienst of de overheid. 

Pauzeknop voor betaalpauze

Loopt de pauzeknop voor u als erkend gedupeerde van het toeslagenschandaal af? Het kabinet heeft schuldeisers en deurwaarders opgeroepen om niet direct na afloop van de pauzeknop over te gaan tot invordering. Maar het is nog niet zeker of iedereen zich daaraan zal houden. Het is daarom mogelijk dat u als erkend gedupeerden iets gaat merken van het aflopen van de pauzeknop.

Bent u erkend gedupeerde en staat er toch een deurwaarder op de stoep? Neem contact op met het Informatiepunt Toeslagen 010 via 010 267 00 01.

U kunt ook contact met het Informatiepunt opnemen als u uw private schulden nog niet heeft ingediend. Of als u schulden heeft, maar nog niet erkend gedupeerd bent. We helpen u graag.

Geef uw private schulden op tijd door

Uw private schulden zijn momenteel gepauzeerd. Deze pauze duurt een jaar. Schuldeisers kunnen u nu niet vragen een schuld of rekening te betalen. Na deze pauze kunnen zij dat wel. Geef uw private schulden daarom op tijd door. SBN zorgt er daarna samen met de schuldeisers voor dat uw schulden worden afbetaald. U hoeft deze schulden dan niet meer te betalen.

Online of per post doorgeven

  • U kunt uw private schuldenlijst vanaf 5 januari 2022 online doorgeven bij het loket private schulden van SBN.. Link opent een externe pagina Om dit online te regelen, heeft u DigiD nodig.
  • U kunt uw private schuldenlijst ook per post opsturen. Sinds 5 januari 2022 staat een lege private schuldenlijstlijst op de website van SBN. Print deze lijst uit, vul deze in en stuur deze naar: Postbus 566, 5000 AN Tilburg.

Voorbereiding

  • U kunt uw private schulden doorgeven sinds 5 januari 2022. Verzamel alle documenten van uw private schulden, zoals facturen of factuurnummers, bonnetjes en aanmaningen. Kunt u geen documenten vinden, noteer dan de namen van de schuldeisers.
  • Hebt u nog geen DigiD? Vraag deze dan alvast aan.

Hulp en informatie  

Geef uw private schulden door. Lukt dit niet zelf en wilt u hulp om uw schulden door te geven of het formulier in te vullen? Neem dan contact op met:

  • Het serviceteam van SBN, telefoonnummer 088 141 05 60. Dit telefoonnummer is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.
  • De gemeente Rotterdam - Informatiepunt Toeslagen 010: