Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kop van Homerus

We kijken samen met woningcorporatie Havensteder, BAM Wonen B.V. en Synchroon naar de mogelijkheden om meer en verbeterde woningen toe te voegen aan de kop van de Homerusbuurt in Lombardijen.

Dit is het gebied dat grenst aan het Spinozapark, tussen Spinozaweg, Catullusweg en Menanderstraat, inclusief de Pliniusstraat.

Op 29 februari 2024 was er een eerste bijeenkomst voor direct omwonenden. Toen kon ook worden meegedacht over wat zij belangrijk vinden. Bijvoorbeeld over de nieuwe woningen, het groen en de voorzieningen in de wijk zoals winkels. Deze ideeën worden meegenomen in een zogenoemd gebiedsambitiedocument dat de gemeente vooraf bij nieuwe plannen maakt. Heeft u hier ideeën voor of vragen over? Stuur ons dan een e-mail. Link opent een externe pagina.

Planning

Deze verkenning loopt vooruit op plannen waarmee wij en partners in heel. Lombardijen, samen met bewoners, de wijk aantrekkelijker willen maken. Deze ontwikkeling is nog helemaal aan het begin van het proces. In mei 2024 wordt er meer bekend of dit project een subsidie kan krijgen. Deze subsidie is nodig om het project echt te kunnen starten. Vanaf dan wordt er meer bekend over de verdere planning. 

Nieuwbouw

Op diverse plekken in Lombardijen wordt gekeken waar het mogelijk is om woningen te verbeteren of om nieuwe woningen toe te voegen.
Zeker in de omgeving van station Lombardijen zijn daar veel kansen voor.

Bij de Kop van Homerus kunnen ongeveer 500 koopwoningen en huurwoningen aan de wijk worden toegevoegd. Dat zijn woningen in verschillende oppervlakten en prijsklassen. 

Dat biedt veel kansen voor mensen die graag binnen Lombardijen willen verhuizen, maar geen passende woning kunnen vinden. Zo hoeft niemand naar buiten de wijk te verhuizen.
De plannen worden nog gemaakt en daarbij worden de bewoners betrokken.

Meer informatie over de plannen en de planning volgt binnenkort.

Heeft u vragen? E-mail ons dan via lombardijenSO@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel naar telefoonnummer 14 010.