Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

IZES

Het Team Internationale Zaken en Europese Subsidies heeft als taak om de Rotterdamse agenda aan de Europese te koppelen. Zij zoeken naar Europese subsidies en projectmogelijkheden. Het team zoekt naar Europese subsidies en projectmogelijkheden die hetzelfde zijn als de doelen van ons stadsbestuur. En koppelt de Rotterdamse agenda aan de Europese agenda.

De grote steden hebben een steeds belangrijkere rol in het Europese sociale beleid. Vernieuwing van het sociale beleid gebeurt vooral in grote steden. Binnen de Europese Unie (EU) wordt dat steeds duidelijker gezien.

Belangrijke rol voor Rotterdam

Rotterdam heeft een belangrijke rol. De stad is deel van EUROCITIES. Link opent een externe pagina, het netwerk van grote steden in Europa.Vooral in het Social Affairs Forum (SAF) van dit netwerk. Dat werkt aan antwoorden of oplossingen voor sociale vragen of problemen in de grote steden.

Team Internationale betrekkingen en Europese subsidies is verantwoordelijk voor internationale contacten. Het team heeft de taak om meer betrokkenheid binnen Europese projecten te organiseren. En zo meer Europees geld naar Rotterdam te halen. Het team begeleidt de gemeente bij het maken van projectvoorstellen en het aanvragen van subsidies.
Ze zijn ook actief in het European Network of Social Authorities. Link opent een externe pagina.

Het Europees subsidiebureau zoekt naar een manier om Europese subsidies aan Rotterdamse projecten te koppelen.