Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Hutten

Kinderen bouwen vaak (boom)hutten in de parken van de stad. Dat is slecht voor de natuur en onveilig. Hutten bouwen is leuk. Maar de hutten die we nu in parken vinden, maken de planten stuk.

Ze worden aan bomen gespijkerd. Een spijker in een boom, betekent dat de boom sterft. Kinderen die hutten bouwen, zijn zich daar waarschijnlijk niet van bewust.

Onveilig

De hutten zijn bovendien onveilig, ook al zien de meeste hutten er stevig uit. Ze worden vaak gebouwd van pallets, soms zelfs met meer verdiepingen. De gemeente is verantwoordelijk voor de veiligheid, dus we halen de hutten weg. We roepen de bouwers op om hun hutten weg te halen en geen nieuwe hutten meer te bouwen.

Voor dakloze mensen kunnen de hutten een goede slaapplek zijn. Maar wij bieden hen liever goed onderdak.

Zo mag je wel een hut bouwen

Een kleine hut bouwen door wat afgevallen takken tegen elkaar aan te zetten, dat mag wel. Want takken worden door de natuur afgebroken, pallets niet. En natuurlijk mogen er geen spijkers of schroeven enzovoort worden gebruikt.

Schommels in de boom

Soms hangen speeltoestellen, zoals schommels, in een boom. Dat is ook verboden, omdat het niet veilig is en het de bomen kapot maakt. Wilt u een speelgelegenheid in de buurt? Neem contact op met een wijkregisseur om dat te bespreken.

Meer informatie

De gemeente onderzoekt of er een veilige plek is waar kinderen wel verantwoord hutten van pallets kunnen bouwen.