Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 4 min

Groot onderhoud Erasmusbrug in 2024

We zorgen goed voor onze bruggen zodat deze lang meegaan. De Erasmusbrug, het icoon van Rotterdam, krijgt in 2024 een onderhoudsbeurt.

De werkzaamheden gebeuren verspreid over het jaar. Eind van het jaar is al het werk klaar.

Er wordt niet het hele jaar door even hard aan de brug gewerkt. Zo schilderen we de brug vooral in de zomer. Dan is het mooi weer.

Na de marathon vanaf half april 2024 starten we met de voorbereidingen voor het schilderen van de pyloon. Dat is het meest zichtbare deel van het werk. De kleur blijft hetzelfde, namelijk heel lichtblauw.
Werkzaamheden aan de zijkant en de onderzijde kunnen eventueel eerder starten.

Werkzaamheden februari tot en met april/begin mei

Maandag 26 februari is er begonnen met het opbouwen van de hangsteiger op de noordoever. Deze gebruiken we om de brug aan de onderzijde te schilderen. 

Deze werkzaamheden duren tot eind april/begin mei. Het werk kan langer duren door onverwachte omstandigheden. 

Nachtwerkzaamheden

  • In april, net na de NN Marathon starten de werkzaamheden aan de pyloon. 
    Van 15 april tot en met 5 mei is de Erasmusbrug van acht uur in de avond tot vijf uur de volgende ochtend afgesloten voor alle verkeer. Ook voor voetgangers en fietsers. 
    In deze nachten bouwen we het veiligheidsdek op de brug op. Dit dek is nodig om de pyloon veilig schoon te kunnen maken en te schilderen. 
    Overdag is de brug gewoon toegankelijk. 
  • In juli en augustus is de brug ook meerdere nachten afgesloten voor alle verkeer. De precieze data zijn nu nog niet bekend. Deze nachten zijn nodig om het veiligheidsdek weer af te breken na het schilderen. 

Bereikbaarheid

De brug blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels bereikbaar en te gebruiken voor alle gebruikers. Veiligheid staat hierbij voorop.
Daarom worden er verschillende maatregelen genomen, zoals versmallingen. Soms zal er een nachtafsluiting zijn als het echt niet anders kan.
Actuele informatie zetten we op deze pagina en in de ErasmusbrugApp die u kunt downloaden voor iOS. Link opent een externe pagina of Android. Link opent een externe pagina.

Vragen en antwoorden

Vragen en meldingen

Heeft u andere vragen of wilt u iets melden over de werkzaamheden? Stuur uw vraag of melding dan naar: Erasmusbrug010@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of via de ErasmusbrugApp.

Meer informatie over bruggen en de Maastunnel in Rotterdam op de pagina  Oeververbindingen