Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Gratis je fiets repareren

Band lek, rem kapot of gewoon even een band oppompen? Repareer en onderhoud uw fiets gratis bij één van de drie Bike Repair Stations in de stad.

De stations staan op de stoep bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike aan de Vierhavensstraat (M4H), Pluspunt Noord aan de Noorderhavenkade (Blijdorp) en bij de circulaire voorbeeldstad BlueCity aan de Maasboulevard (Kralingen).

Initiatief

De stations zijn deel van een proef om te onderzoeken op welke manier de Bike Repair Stations het beste bijdragen aan het fietsklimaat in de stad. Initiatiefnemer is creatief bureau Kongsi, met support van de Rotterdamse Fietsalliantie en Rotterdam Circulair.

Gratis onderhouden en repareren

De fiets is het makkelijkste en meest gezonde vervoermiddel, voor u en de stad. Maar het goed onderhouden en repareren van je fiets is voor veel mensen moeilijk en kostbaar. Ook heeft niet iedereen de ruimte om gereedschap te stallen dat je maar af en toe gebruikt. Met de Bike Repair Station kunt u elk moment uw fiets gratis onderhouden en repareren.

Hoe ziet een Bike Repair Station eruit?

De Bike Repair Stations zijn hufterproof kasten waar u de belangrijkste tools vindt om uw fiets te fixen of onderhouden. De stations zijn 24/7 kosteloos geopend, waardoor u op elk moment uw fietsband kunt oppompen, de ketting erop kunt leggen of de remmen kunt onderhouden. Er liggen hoogwaardige tools en natuurlijk een goede fietspomp. U kunt uw fiets ophangen aan de stangen om nog gemakkelijker aan uw fiets te sleutelen. Voor het plakken van uw band moet u wel zelf een eventuele nieuwe binnenband en/of plakkers meenemen.

Zomers geklede vrouw repareert fietsband op straat bij een Bike Repair Station. Foto: Michelle Urbiztondo
Bike Repair Station

QR-codes en workshop

Nog geen idee hoe u uw fiets moet repareren? Met de QR-codes komt u bij handige how to-filmpjes terecht én u kunt ook aankloppen bij sociale fietswerkplaatsen Give A Bike en Pluspunt, die u graag verder helpen. 
De smaak te pakken? Kongsi biedt samen met Give a Bike gratis Bike Repair Station-workshops aan. Meer informatie vindt u op de website van Bike Repair Station.