Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

GGA haven

Heeft u een bedrijf in het havengebied? Of werkt u bij een havenbedrijf? Dan is meedoen aan de GebiedsGerichte Aanpak (GGA) Bodem en grondwater misschien interessant voor u.

In het Rotterdamse havengebied is op verschillende plekken de bodem en het grondwater verontreinigd. Dit komt omdat er al lang industrie staat. Om de problemen met de verontreiniging op te lossen is de GGA gemaakt.

De gemeente begon in 2019 de proef GGA Bodem in de Botlek. Vanaf 2021 gebruikt de gemeente deze aanpak in de hele haven. De aanpak wordt niet gebruikt in Maasvlakte I en II en de woonkernen Heijplaat, Pernis en Rozenburg.

Vandaag starten kan!

Ligt uw bedrijf in het havengebied en u wilt deelnemen aan de GebiedsGerichte Aanpak? Meldt u zich dan aan bij de gebiedscoördinator (DCMR) voor een eerste afspraak met het Bodemloket.

Havenbedrijf wil contract op GGA aanpassen

Het Havenbedrijf is bereid om met de deelnemers aan de GGA aangepaste afspraken te maken over het 'schoon' terugleveren van uitgegeven terreinen. Zo hoeven deelnemers niet nog een keer te saneren bij teruggave van terreinen.

    Meer informatie

    Deze documenten kunt u opvragen per e-mail. Link opent een externe pagina:

    • Beleidsregel gebiedsgerichte aanpak van bodem en grondwater havengebied Rotterdam (inclusief toelichting en richtlijn LBPg).
    • Achtergrondinformatie grondwatermodel havengebied Rotterdam.

    Wilt u meer informatie over de GGA? Of wilt u zich aanmelden? Stuurt u dan een e-mail. Link opent een externe pagina naar de gebiedscoördinator.