Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 6 min

Claes de Vrieselaan

In 2024 en 2025 wordt het riool in de Claes de Vrieselaan vervangen tussen het Middellandplein en de Rochussenstraat.

Het werk is meteen een goed moment om na te denken over de toekomst van de Claes de Vrieselaan. De laan is 100 jaar geleden aangelegd als een gezichtsbepalende straat in het hart van Middelland. Nu is de eens zo mooie lange lijn veranderd in drie verschillende delen met drie verschillende uitstralingen.

Wensen voor de toekomst

Hoe ziet de Claes de Vrieselaan eruit na de herinrichting? En niet alleen in 2025 maar ook in 2035 of zelfs in 2045!
Eind 2020 konden mensen ideeën en wensen voor de toekomst van de Claes de Vrieslaan laten weten. Daarmee startten we met het maken van een toekomstig ontwerp. Tussendoor waren er drie 'ontwerpateliers' samen met omwonenden. Op 13 december 2022 lieten we het voorlopig ontwerp zien aan omwonenden.

Nu volgt afronding van het ontwerp en de technische uitwerking van het plan. We verwachten dat in 2024 het werk start en ongeveer anderhalf jaar duurt.

Heeft u het ontwerp nog niet kunnen bekijken, of wilt u dit graag nog een keer doen? Stuur ons dan een e-mail naar claesdevrieselaanSB@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina voor een afspraak. U bent dan begin volgend jaar van harte welkom in de Wijkhub. U kunt dan vragen stellen en uitleg krijgen.
U kunt ons ook per e-mail vragen of u de ontwerpen digitaal kunt bekijken.

Meer informatie

Heeft u vragen over de herinrichting of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het projectteam via een e-mail aan ClaesdevrieselaanSB@Rotterdam.nl. Link opent een externe pagina.