Lintjesregen 2022
Gepubliceerd op: 26-04-2021
Geprint op: 04-10-2022
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/lintjesregen/
Ga naar de hoofdinhoud

Burgemeester Aboutaleb reikte vandaag 36 Koninklijke onderscheidingen uit tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Dat kon dit jaar gelukkig weer tijdens een bijeenkomst in de Burgerzaal in het Stadhuis.

Vrienden, familie en kennissen die hier niet bij aanwezig waren, konden live meekijken.

Mooie, liefdevolle en soms ontroerende verhalen

Burgemeester Aboutaleb: 'Ik kijk altijd uit naar de jaarlijkse Lintjesregen. Vanwege de mooie, liefdevolle en soms ontroerende verhalen van alle vrijwilligerswerkzaamheden. Over mensen die zich inzetten voor een sportvereniging, eenzame ouderen bezoeken of cultureel erfgoed veiligstellen. Het is fijn om mensen in het zonnetje te zetten die zich zo inspannen voor hun medemensen en onze mooie stad.'

Orde van Oranje-Nassau

Acht Rotterdammers werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, 28 Rotterdammers tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Er zijn 6 graden:

  • Ridder Grootkruis
  • Grootofficier
  • Commandeur
  • Officier
  • Ridder
  • Lid.

De uitreiking is een bijzonder moment voor de bijzondere dingen die deze Rotterdammers doen of hebben gedaan. Hun werk en toewijding, vrijwillig of professioneel, maakt het verschil in het leven van velen.

Foto’s

Gedurende de bijeenkomst in de Burgerzaal zijn foto’s gemaakt. Deze zullen zo snel mogelijk beschikbaar worden gemaakt voor de betrokkenen.

Meer informatie

Kent u iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving of een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd? Draag hem of haar dan voor een Koninklijke onderscheiding (lintje) voor. De deadline voor het indienen van voordrachten is 1 juli 2022. Meer informatie hierover vindt u op de pagina Koninklijke onderscheidingen.