Lintjesregen 2021
Gepubliceerd op: 26-04-2021
Geprint op: 06-05-2021
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/lintjesregen/
Ga naar de hoofdinhoud

Ook dit jaar ontvangen weer tientallen Rotterdammers een Koninklijke onderscheiding tijdens de Lintjesregen. Het gaat wel anders dan we gewend zijn. Door de coronaregels is de Lintjesregen niet op één dag, maar is het de hele week feest.

'Gewone mensen die bijzondere dingen doen. Zoals het echtpaar dat al tientallen jaren een speeltuin beheert, tot grote vreugde van alle buurtkinderen en hun ouders. Of de vrouw die bewoners van een zorgcentrum helpt en begeleidt, als zij naar de dokter moeten bijvoorbeeld. Alle gedecoreerden hebben één ding gemeen: zij zetten zich met hart en ziel in voor onze mooie stad en de mensen die er wonen.  Hun werk en toewijding, vrijwillig of professioneel, maakt het verschil in het leven van velen. Daarom worden ze tijdens de traditionele Lintjesregen in het zonnetje gezet. Elk jaar reik ik de lintjes met veel plezier uit, namens onze Koning. Het vormt de kroon op hun mooie werk.'

Burgemeester Aboutaleb

Op maandag 26, woensdag 28 en vrijdag 30 april 2021 kregen onze stadsgenoten en enkele genodigden een persoonlijk ontvangst op een eigen tijdstip. De volledige (landelijke) lijst gedecoreerden is maandag om 13.00 uur gepubliceerd in de Staatscourant.

Vrijdag 30 april

Op deze laatste dag van de Lintjesregen hebben zes mannen en twee vrouwen een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij werden benoemd tot Lid en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Daarmee komt een eind aan een feestelijke week vol verrassing en blijdschap. We feliciteren meneer Voogd, meneer Dolder, meneer Bracke, meneer Sadhoe, mevrouw Sofuoğlu-Cessur, meneer en mevrouw Bracht en meneer Van Os met hun koninklijke onderscheiding. Meneer Dolder zal -door omstandigheden- de onderscheiding op een later moment ontvangen.

Woensdag 28 april

Vandaag kregen elf mannen en twaalf vrouwen een lintje uit handen van verschillende collegeleden. Onder de gedecoreerden zat ook een echtpaar, dat zich vrijwillig inzet voor kerk en samenleving. Hun jarenlange inspanningen werden bekroond met een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daarnaast waren er benoemingen tot Officier en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

We feliciteren mevrouw Blok-Kettenis, de heer prof. dr. Koudstaal, mevrouw Vorthoren, meneer Vonk, mevrouw Geers, meneer Weerheijm, mevrouw Maravelias-Van der Torren, mevrouw Tikkel-Schrover, mevrouw Weggeman-Gallas, mevrouw Bozdag-Guzel, meneer Swart, meneer Erdal, meneer Dolu, meneer Breur, meneer Tacq, mevrouw Bohnen, meneer De Groen, meneer en mevrouw Ohlsen, mevrouw Bot-Nelemans, meneer De Groot, mevrouw Seventer-Krans en mevrouw Stenfert Kroese-Hamel met hun koninklijke onderscheiding.

Maandag 26 april

De kop is eraf: burgemeester Aboutaleb heeft de eerste zes lintjes uitgereikt. De gedecoreerden werden verrast met benoemingen tot Ridder en Officier in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Met het persoonlijke ontvangst was de ceremonie ook dit jaar weer een bijzonder moment.

We willen de heer prof. dr. Mackenbach, de heer Brons, de heer van Eijmeren, de heer Klein Nulent, de heer Lameris en de heer prof. dr. Nieuwenhuis hartelijk feliciteren met het ontvangst van hun koninklijke onderscheiding.

(Er zat helaas een fout in de eerder verspreide video. We hebben daarom een nieuwe versie geplaatst)