Gemeentesecretaris
Gepubliceerd op: 15-12-2016
Geprint op: 17-12-2018
https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/gemeentesecretaris/
Spring naar het artikel

Vincent Roozen is sinds 10 oktober 2018 gemeentesecretaris van gemeente Rotterdam. Deze functie vormt de schakel tussen het politieke bestuur en de gemeentelijke organisatie.

De gemeentesecretaris is de eerste adviseur van het college van B en W. Hij maakt de vertaalslag van politiek-bestuurlijke ambities naar uitvoerbare plannen voor de ambtelijke organisatie.

Algemeen directeur en ambassadeur

Als algemeen directeur is Vincent Roozen de hoogste leidinggevende van de ambtelijke organisatie. Hij is ook ambassadeur van de gemeente in de stad en daarbuiten.

Persoonlijk

Vincent Roozen kent de gemeentelijke organisatie goed. Voordat hij gemeentesecretaris werd, was hij

  • concerndirecteur van Werk & Inkomen
  • directeur ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer binnen Stedenbouw en Volkshuisvesting (opgegaan in Stadsontwikkeling) en
  • directeur van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

In de avonduren rondde hij de opleiding Sociale geografie en Planologie van de Universiteit Utrecht met succes af. Hij werkt met hart voor en met de stad en de publieke zaak.

Vincent Roozen is op 1 april 1963 geboren in Rotterdam, waar hij woont met zijn echtgenote en twee kinderen. Naast zijn drukke baan neemt hij de ruimte om marathons te lopen en met zijn gezin activiteiten te ondernemen.

Meer informatie

U kunt Vincent Roozen bereiken via gemeentesecretarisbco@rotterdam.nl.