Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Architectenbuurt

De gemeente is bezig met groot onderhoud aan de riolering en de buitenruimte in de Architectenbuurt in de wijk het Lage Land.

Wat pakken we aan?


Er komt nieuwe riolering, bestrating en groen. Stedin en Evides vervangen meteen gas- en waterleidingen en soms ook elektriciteitskabels. Door samen te werken (link naar samenwerken in de ondergrond) hoeft de straat minder vaak open. De straten en groenvakken worden weer opgehoogd, want die zijn in de loop van de tijd verzakt. Dan kunnen we ook de straat anders inrichten.

Planning in fasen

Omdat het om een groot gebied gaat, werken we in fasen. Inmiddels zijn de fasen A1, A2, B en C afgerond. We werken op dit moment in de fasen D, E1 en E2. 

  • Architectenbuurt fase D: januari 2022 - medio 2023 (link naar de website D)
  • Architectenbuurt fase E1 / E2: najaar 2022 – medio 2024 (link naar de website E1/E2)
  • Architectenbuurt fase F2:  najaar 2023 – eind 2024 (link naar de website F2
  • Architectenbuurt fase H1/H2: 2025 – 2026. Meer informatie volgt later.

De herinrichting en rioolvervanging van de ontsluitingswegen van het Lage land (H1 en H2). worden pas uitgevoerd als de werkzaamheden in de wijk zijn afgerond.  Het gaat hierbij om de Jacob van Campenweg, Hendrick Staetsweg, Koningslaan en Duikerstraat. Deze werkzaamheden staan voor start uitvoering in 2025 gepland en zijn nu in voorbereiding.

Rotterdam Aan De Slag!-app

Volg dit project ook via de Rotterdam Aan de slag! app. Die is gratis te downloaden. Download de app via de Appstore of Playstore en volg het project. U ontvangt dan alle updates direct op uw mobiele apparaat. Heeft u geen mobiel apparaat? Geen probleem! Er is ook een webversie. Link opent een externe pagina

Klik hieronder op de links om de app te downloaden.

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over de werkzaamheden, stuurt u dan een mail naar architectenbuurtSB@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel naar 14 010.

Klik hieronder op de links voor meer informatie over: