Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Aangifte levenloos geboren kind

U kunt een geboorteakte laten maken voor een kindje dat voor de geboorte is overleden. Ook als uw kindje al langere tijd geleden levenloos is geboren. U laat de akte maken in de gemeente waar uw kindje is geboren. Het maakt hierbij niet uit hoelang de zwangerschap heeft geduurd. U kunt de voornamen en achternamen van uw kindje in de akte laten zetten, en die van u en uw partner. U kunt uw kindje ook laten bijschrijven in uw trouwboekje.

Via de knop 'Afspraak maken' leest u wat u moet doen voor de aangifte.

Afspraak maken

Voor wie is het

Ouders en uitvaartondernemers kunnen de akte laten maken.

Basisregistratie Personen

Als u dat wilt, schrijft de gemeente de gegevens uit de akte op in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit regelt u bij de gemeente waar u woont. Lees meer op de pagina Levenloos geboren kindje registreren in de BRP.

Als uw kind na geboorte is overleden

Als uw kindje kort na de geboorte is overleden, kunt u aangifte doen. De uitvaartondernemer kan dit ook voor u doen. Er wordt dan een akte van geboorte en een akte van overlijden gemaakt. De gemeente schrijft de gegevens van uw kind op in de Basisregistratie Personen.

Kosten

Kosten 2024
AangifteGratis
Geboorteakte€ 16,60
Overlijdensakte€ 16,60

Hoelang duurt het

  • Zijn de documenten compleet, dan wordt de akte bij de afspraak gemaakt. 
    Het duurt maximaal 5 werkdagen voordat de gegevens van uw kind op uw persoonslijst staan.
  • Het duurt ook een paar dagen voordat u de gegevens van uw kind ziet op MijnOverheid.nl. Link opent een externe pagina of wanneer u inlogt bij MijnLoket.  

Contact

Hebt u vragen, bel 14 010.