Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 3 min

Plan status: Nu bezig

A16-viaduct Hoofdweg

Het A16-viaduct over de Hoofdweg voldoet niet langer. Rijkswaterstaat vervangt in fases het viaduct. In de periode van 10 maart 2024 tot en met 31 december 2025 zijn er verschillende afsluitingen op de A16.

Foto van bovenaf genomen, van het viaduct van de A16 over de Hoofdweg. Foto: gemeente Rotterdam

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt in fases het A16-viaduct over de Hoofdweg.  De constructie van het viaduct voldoet niet langer. De werkzaamheden duren tot eind 2025.

In mei 2024 vervangt de gemeente het asfalt op de Hoofdweg, tussen de A16 en Prins Alexanderlaan.


Bereikbaarheid:

Wat zijn de afsluitingen en omleidingen tot de  nieuwe A16 Rotterdam in 2025 weer open is voor verkeer. Wat is wanneer dicht? En hoe rijd je om?

1 mei - 29 mei

Het bestaande viaduct wordt gesloopt. Aan de oostzijde start de bouw van een tweede hulpbrug. De gemeente vervangt tegelijk het asfalt op de Hoofdweg, tussen de A16 en de Prins Alexanderlaan. Dat gebeurt van 9 mei tot en met 28 mei.

Kaart die de afsluiting Hoofdweg met lokale omleiding laat zien. In de periode 1-29 mei 2024.
Afsluiting Hoofdweg met lokale omleiding

29 mei - 31 december

Het nieuwe viaduct aan de westzijde wordt gebouwd.

Plattegrond waarop te zien is dat het nieuwe viaduct aan de westzijde wordt gebouwd.

januari - september 2025

Het nieuwe viaduct aan de oostzijde wordt gebouwd.

Plattegrond waarop te zien is dat het nieuwe viaduct aan de oostzijde wordt gebouwd.

september - december 2025

Vanaf begin september 2025 rijdt al het verkeer op de A16 in beide richtingen over de nieuwe viaducten. Max. snelheid: 100 km/h. De tijdelijke wegen worden verwijderd.

Kaartje waarop te zien is dat vanaf begin september 2025 al het verkeer op de A16 in beide richtingen over de nieuwe viaducten rijdt. Max. snelheid: 100 km/h. De tijdelijke wegen worden verwijderd.

vanaf januari 2026

De vervanging van het viaduct is klaar. De Hoofdweg is weer open voor verkeer (1 rijstrook per richting), inclusief de oprit naar de A16 richting Dordrecht. De nieuwe A16 Rotterdam is dan ook geopend, inclusief de nieuwe oprit richting Delft en Den Haag.

Plattegrond waarop te zien is dat de vervanging van het viaduct klaar is. De Hoofdweg is weer open voor verkeer (1 rijstrook per richting), inclusief de oprit naar de A16 richting Dordrecht. De nieuwe A16 Rotterdam is dan ook geopend, inclusief de nieuwe oprit richting Delft en Den Haag.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? 
Dan kunt u op verschillende manieren contact met ons opnemen.