Spring naar het artikel

Geeft u maandelijks teveel geld uit? Wilt u besparen? Of wilt u juist een appeltje voor de dorst opbouwen met geld dat u over heeft? Dat kan door online een geldplan op te stellen.

Het Geldplan is een initiatief van onder meer het Nibud. Het is anoniem en onafhankelijk. Op de startpagina van de Geldplannen of hieronder kunt u het Geldplan kiezen dat bij uw situatie past.

Geldplan 'Beter rondkomen'

Wilt u maandelijks beter rondkomen met het geld dat u heeft? Wilt u graag besparen maar weet u niet hoe? Als u het geldplan Beter rondkomen invult, dan krijgt u een beter beeld van uw financiële situatie en de mogelijkheden om deze te verbeteren.

Geldplan 'Sparen, aflossen, beleggen'

Heeft u geld over en wilt u weten of u beter kunt sparen, aflossen of beleggen? Dit geldplan geeft zicht op de voor- en nadelen van sparen, aflossen of beleggen en hoe u het meest uit uw geld haalt. U kunt het geldplan Sparen, aflossen of beleggen online invullen.

Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'

Als u zich zorgen maakt over uw financiële situatie dan kan het persoonlijk plan Kom uit de geldzorgen u hierbij helpen. U krijgt niet alleen een beter overzicht, u krijgt ook allerlei actiepunten aangereikt. Hierdoor komt er weer uitzicht op een toekomst zonder geldzorgen. 

Geldplan 'Rondkomen met kinderen'

Heeft u moeite om uw kinderen te bieden wat ze nodig hebben? Met het geldplan Rondkomen met kinderen ziet u welke regelingen voor u beschikbaar zijn. Zo hoeft u minder te piekeren over uw geldsituatie.

Geldplan 'Studie (klein)kinderen'

Als u alvast geld opzij wilt zetten voor de studie van uw (klein)kinderen, dan kan het geldplan Studie (klein)kinderen u hierbij helpen. Met behulp van dit plan krijgt u meer zicht op welk bedrag u opzij wil en kan zetten. Ook kunt u zien of beleggen nog een optie is.