Ga naar de hoofdinhoud

08 maart 2024

Algemeen

Leestijd: 2 min

Wereldstad zoekt wereldburgemeester

Burgemeester Ahmed Aboutaleb maakt na 15 jaar plaats voor een nieuwe burgemeester van Rotterdam. De zoektocht naar zijn opvolger is begonnen en alle Rotterdammers kunnen meehelpen. Dat kan van 8 maart tot en met 2 april via een vragenlijst op de website van de gemeente.

Wat vinden Rotterdammers belangrijk? Welke eigenschappen heeft de nieuwe burgemeester van Rotterdam nodig? Waarvoor moet de burgemeester veel aandacht hebben?

Rotterdammers kunnen een online vragenlijst invullen opGemeente Rotterdam (survalyzer.eu). Link opent een externe pagina  en zo hun mening geven. De vragenlijst bestaat uit open en meerkeuzevragen. Behalve hun mening, kunnen Rotterdammers ook advies geven. De nieuwe burgemeester krijgt de adviezen gebundeld aangeboden.

Een papieren versie van de vragenlijst kunt u invullen of ophalen bij de stadswinkel in het stadhuis aan de Coolsingel. Deze is maandag tot en met donderdag open van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tot 20.00 uur. Ook kunt u in een wijkhub terecht voor een papieren versie. Voor openingstijden en adressen van de wijkhubs kunt u naar de pagina Wijkhub. Link opent een externe pagina.

campagnebeeld wereldstad zoekt wereldburgemeester, de Rotterdamse kleuren met het ambtsketen.

Nieuwe burgemeester in het najaar

Wat Rotterdam wil en nodig heeft, staat straks in een zogeheten profielschets. Daarin staat wat er allemaal speelt in Rotterdam, de taken van de burgemeester en wat voor type persoon Rotterdam zoekt.

De gemeenteraad maakt deze profielschets onder andere op basis van de uitkomsten van de vragenlijst. Eind april is de vacature openbaar. En als alles volgens planning gaat, draagt burgemeester Aboutaleb in het najaar het stokje over.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kondigde 9 januari aan te stoppen als burgemeester van Rotterdam. Hij blijft zijn taken vervullen tot zijn opvolger is gevonden. Link opent een externe pagina.

Meer informatie

Meer informatie over de planning, werkwijze en verantwoordelijkheden staat op de webpagina Wereldburgemeester010. Link opent een externe pagina.

De raadzaal in het stadhuis van Rotterdam.
Hans Tak