Ga naar de hoofdinhoud

26 april 2024

Algemeen

Leestijd: 3 min

Wegafsluitingen rond Koningsdag en Hemelvaartsdag

In het Koningsdagweekend en Hemelvaartsweekend verwachten we in de regio extra drukte op de wegen. In deze weekenden zijn er wegafsluitingen op de A16 in en rond Rotterdam. De eerder geplande weekendafsluitingen van de A13 zijn uitgesteld.

Plan uw route van tevoren goed en volg de omleidingen en adviesroutes. 

Werkzaamheden A16

In verband met werkzaamheden is de A16 richting Dordrecht afgesloten van vrijdagavond 26 april 22.00 uur tot maandagochtend 29 april 05.00 uur. De weg is dicht tussen het knooppunt Terbregseplein en afrit 26 Rotterdam Kralingen. In tegengestelde richting blijft de A16 open voor verkeer. Meer informatie over deze afsluitingen, met ook een reisadvies, op de website A16rotterdam.nl. Link opent een externe pagina

Weekendafsluitingen A13 verplaatst

De afsluitingen van de A13, die gepland stonden voor het Koningsdagweekend en voor het weekend van 3  mei, zijn uitgesteld en gaan dus niet door. Lees meer over deze wijziging op de pagina Weekendafsluitingen tussen Delft-Zuid en knooppunt Kleinpolderplein worden verplaatst. Link opent een externe pagina van Rijkswaterstaat. 

Hemelvaartsweekend

Naast de afsluitingen in het Koningsdagweekend vinden er ook werkzaamheden plaats in het Hemelvaartweekend (8-13 mei). In dat weekend sluit Rijkswaterstaat de A16 af tussen knooppunt Ridderkerk en Terbregseplein. Met deze afsluiting worden er diverse grote werkzaamheden gecombineerd ter hoogte van het Terbregseplein en zijn er werkzaamheden aan de hoofdrijbaan van de Van Brienenoordbrug richting het Terbregseplein. 

Als gemeente Rotterdam liften we mee met de afsluiting door werkzaamheden aan de Cornelis van Beverenbrug uit te voeren.

Werkzaamheden Van Brienenoordbrug

De werkzaamheden aan de Van Brienenoordbrug worden voortgezet in het weekend van 24-27 mei, het weekend van 31 mei–1 juni en ’s nachts in tijdens de tussenliggende, doordeweekse dagen. Dan werken we op de parallelrijbaan in de richting van het Terbregseplein. Het combineren van werkzaamheden doen we om de hinder waar mogelijk te beperken.

Meerdere afsluitingen in Rotterdamse regio

Het is de komende weken druk met werkzaamheden in de Rotterdamse regio. Naast de afsluitingen van Rijkswaterstaat op de snelwegen, wordt er ook gewerkt in het centrum van Rotterdam, onder andere aan de Erasmusbrug , Goudsesingel en Oostplein. Ook hiervoor zijn afsluitingen nodig.

Grote opgave Zuid-Holland

Rijkswaterstaat vervangt of renoveert in Zuid-Holland de komende jaren een groot aantal verouderde bruggen, tunnels en wegen. Wilt u tijdens de werkzaamheden slimmer reizen en hinder vermijden? Bereid u dan goed voor. Kijk op de website van Zuid-Holland Bereikbaar voor een overzicht van grote werkzaamheden in Zuid-Holland én voor inspiratie om slimmer en duurzamer te reizen. Ook werkgevers of logistiek ondernemers kunnen op deze website terecht voor tips over mobiliteit, regelingen en efficiëntere logistiek. Zo houden we de komende jaren met elkaar Zuid-Holland in beweging.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie. Link opent een externe pagina, of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien