Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Speelplekje Willem de Zwijgerstraat

Vroeger was in het zijstraatje van de Willem de Zwijgerstraat, tegenover nummer 49, een klein speelplekje. Dat is weg, maar van het grasveldje dat er nu is, kunnen we wel iets maken.

In 2022 konden bewoners ons laten weten wat voor soort speelplekje zij graag zouden zien. Op basis van de wensen maakten we twee ontwerpen.

We vroegen bewoners op de twee ontwerpen te reageren. Nadat de eindstand 50/50 was, vroegen we de Wijkraad Overschie om mee te stemmen. Hiermee is het ontwerp 1 geworden.

Ontwerp 1

Het gekozen ontwerp heeft een speeltoren met glijbaan, een duikelrek, een draaitoestel en een paal met een papegaai op de top.

Ontwerp speelplek Willem de Zwijgerstraat 2022
Het ontwerp van de speelplek.

Vertraging

Toen het ontwerp gekozen was, zijn de materialen en speeltoestellen besteld. Helaas is er sprake van vertraging. Daardoor leggen we de speelplek aan in 2023. Voordat we starten, krijgen bewoners weer informatie in de brievenbus.

Schone grond

Op de plek van het nieuwe speelveld is de bodem een beetje verontreinigd. We gaan de bodem eerst schoonmaken. Dat doen we door grond af te graven en nieuwe grond te storten. De kinderen kunnen veilig en zonder risico voor de gezondheid op de nieuwe speelplek gaan spelen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Mail naar OranjepleinSB@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina of bel met 14 010.