Ga naar de hoofdinhoud

28 maart 2024

Algemeen

Leestijd: 2 min

Samen sterker tegen schulden

In het hart van Rozenburg zit een kringloopwinkel die meer is dan alleen een plek om spullen te kopen. In Anna’s Markthal is er vooral hoop, geloof en liefde.

Anna van Rossen, een 54-jarige vrouw met een passie voor het helpen van anderen, deelt graag haar verhaal. Toen ze voor het eerst met een klant naar de voedselbank ging, raakte dat haar diep: ‘Ik zag daar een hele rij mensen met lege tassen’, herinnert ze zich. Mede door deze ervaring helpt ze anderen die niet zoveel geld te besteden hebben, ook in haar winkel.

Geluk bij een ongeluk

Een tijd geleden verloren Anna en haar man hun baan. Toch hielden ze vertrouwen dat het goed zou komen. ‘We begonnen met meubels opknappen’, vertelt ze. ‘We bleven arm, maar er was wel inkomen.’

Een vrouw staat in het gangpad van een kringloopwinkel
Anna van Rossen: ‘Het geeft me zo’n goed gevoel dat ik dit mag doen.’ Foto: David Rozing

Goed gevoel

Uiteindelijk opende Anna haar winkel op Rozenburg, stopte met meubels opknappen en begon met de verkoop van tweedehandsspullen. Haar missie? Zoveel mogelijk mensen helpen met weinig geld. ‘Het geeft me zo’n goed gevoel dat ik dit mag doen’, vertelt ze met een glimlach. Soms geeft Anna dingen gratis of voor weinig weg. Voor haar gaat haar winkel niet om geld verdienen, maar om rechtvaardigheid. ‘Waarom heeft het ene kind wel veel speelgoed en het andere niet, vraag ik me dan af?’ Ook kan iedereen binnenlopen voor een praatje of een kop koffie. Haar winkel is dan ook een waardevolle sociale plek voor veel Rozenburgers, omdat mensen er vaak hun hart komen luchten.

In het zonnetje gezet 

Als blijk van waardering werd Anna op dinsdag 26 maart verrast met een bezoek van wethouder Natasha Mohamed-Hoesein (Armoedebestrijding, Schuldhulpverlening en Taal). Ze kreeg in haar kringloopwinkel een bos bloemen en een cheque van 250 euro overhandigd om haar te bedanken.

wethouder natasha mohamed-hoesein overhandigt anna van rossen een grote cheque van 250 euro

Samen Sterk tegen Armoede en Schulden

Anna’s Markthal is de eerste kandidaat van het project ‘Samen Sterk tegen Armoede en Schulden’. Met dit project geeft de gemeente aandacht aan inwoners die in hun wijk initiatieven organiseren om Rotterdammers die in armoede leven een handje te helpen.

De komende tijd worden er meer inwoners in het zonnetje gezet. Kent u ook iemand in uw buurt die een mooi initiatief heeft en zich belangeloos inzet voor Rotterdammers met geldzorgen? Laat het ons dan weten via geldzorgen@rotterdam.nl. Link opent een externe pagina