Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Rottekwartier

De gemeente start in 2024 met groot onderhoud. We vervangen de riolering én bestrating. En we knappen het binnenterrein op.

Het bestaande riool wordt bijna overal vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Dat zorgt ervoor dat er minder schoon regenwater in het riool komt. Ook worden het openbaar groen en de verlichting opgeknapt. Net als in de rest van Rotterdam wordt er nieuwe LED-verlichting aangelegd.

Stedin en Evides bekijken of ze gaan werken aan de kabels en leidingen in de grond. We zorgen dan dat het werk bij elkaar past. Zo duurt het werk niet langer dan nodig is. Meer informatie over de planning komt later.

De straten waar het om gaat zijn de Rottestraat, Noordplein, Rechter Rottekade, Vriendenlaan, Stroveer en het noordelijk binnenterrein.

Onderhoudsplan

Onderhoud betekent dat we repareren wat stuk is en vervangen wat versleten is. Daarna worden de straten opgehoogd en teruggelegd zoals ze waren. De inrichting van de straten verandert dus niet. Maar we zien wel kansen voor kleine verbeteringen. Die kunnen we gelijk in het werk meenemen. Hiervoor wilde de gemeente graag weten wat uw wensen voor de buurt zijn. Als het kan, zetten we die in het onderhoudsplan dat we nu aan het maken zijn. U kon uw wensen (anoniem) doorgeven tot en met 30 september 2022.

Inrichting noordelijk binnenterrein en spelen

De speeltoestellen op het noordelijk binnenterrein (dit is het binnenterrein tussen de Rottestraat, het Noordplein en de Rechter Rottekade) worden vervangen. Daarnaast blijft er lang regenwater in dit binnenterrein staan na een forse regenbui. Daar willen we ook iets aan doen. Daarvoor worden er nu onderzoeken uitgevoerd. Ook uw wensen voor dit binnenterrein kunt u aan ons doorgeven. Het binnenterrein is om te spelen en elkaar te ontmoeten. Dat blijft ook zo.

Geveltuin

Een geveltuin is een strook planten tegen de gevel van een huis. U onderhoudt dit stukje groen zelf. Een tuintje vlak langs uw gevel is een ideale manier om water van hoosbuien af te voeren én een groene manier om de straat op te fleuren. Wilt u zo’n geveltuin? Geef het aan ons door, dan maken we tijdens de uitvoering een mooi opgehoogd randje voor u. Let op: een geveltuin kan alleen als er nog 1,80 meter stoep overblijft.

Informatie over het vervangen van de riolering

Wilt u nu alvast meer weten over wat er gebeurt bij rioolvervanging?

Accepteer de cookies om deze inhoud te kunnen zien

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u uw wensen voor de buurt liever aangeven per e-mail, stuur dan een bericht aan RottekwartierSB@rotterdam.nl.