Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Reizen met Moves

Moves voegt de voordelen van vele vervoersaanbieders samen. Geen gedoe meer met afzonderlijke kaartjes, abonnementen, bonnetjes en verschillende apps voor tram, trein, bus, deelfiets, deelauto, (water)taxi of metro.

Reizen wordt daarmee gemakkelijker en slimmer voor bewoners, werknemers en zelfs (buitenlandse) toeristen.

Moves is uiteindelijk beschikbaar in drie varianten:

  1. een app voor werkgevers en werknemers om zakelijk reizen gemakkelijk en inzichtelijk te maken: Moves (by Pon)
  2. een app voor reizigers in de regio Rotterdam/Den Haag: 9292 moves
  3. een vernieuwde app voor de (internationale) reiziger: Tranzer

De apps blijven in ontwikkeling en er komen steeds meer functionaliteiten en aanbieders van (deel)vervoer bij. De drie Moves-apps zijn te downloaden in de Apple Store en Google Play Store.

Voor werkgevers: het nieuwe reizen

Zeker nu veel werknemers niet meer elke dag naar kantoor reizen, is Moves een ideale partner voor werkgevers. De Moves-app betekent: geen (dure) abonnementen meer, maar alleen betalen bij gebruik. Vanuit de app kunnen werknemers reizen op rekening van de werkgever, of hun zakelijke of woon-werk reiskosten direct declareren.

Voor bewoners én bezoekers: slim en makkelijk

9292 biedt, als bekende reisplanner, met 9292 moves de mogelijkheid een complete reis te plannen inclusief deelfiets of -scooter, maar ook tickets te boeken en te betalen voor de geplande OV-reis. De verwachte drukte tijdens de geplande reis wordt inzichtelijk gemaakt met een drukte-indicator.  Via Tranzer kunnen internationale reizigers hun vervoer regelen in hun eigen taal en met eigen betaalmethoden. Dus vanaf de aankomst op de luchthaven of het treinstation tot aan het vertrek.

Reizen met Moves

Binnen het Moves-platform staat de gebruiker centraal; hoe krijg je zo simpel mogelijk de beste alternatieven om op de plaats van bestemming te komen: het snelst, goedkoopst, gezondst of meest duurzaam. Zo stelt het platform de meest optimale vervoersmix samen voor jouw deur-tot-deur reis. Ook handige informatie is direct zichtbaar in de app. Denk aan de verwachte drukte op een populaire bestemming. Deze drukte kun je vermijden door bijvoorbeeld de auto te parkeren aan de rand van de stad en op een deelfiets over te stappen.

Samenwerking

Moves is een initiatief van reisplanner 9292, internationaal ticketplatform Tranzer en Pon in in samenwerking met de gemeente Rotterdam, gemeente Den Haag, Rotterdam The Hague Airport, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Bereikbaar Haaglanden, de Verkeersonderneming en Schiphol Real Estate.

Meer informatie

Meer informatie over Moves vindt u op moves.nl. Link opent een externe pagina.