Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kleinpolder

De gemeente gaat drie speel- en verblijfplekken in Overschie vernieuwen. Ze staan in de wijk Kleinpolder. De speeltoestellen zijn aan vervanging toe. Samen met u verzinnen wij er iets nieuws voor jong en oud. U dacht mee.

Dit zijn de speelplekken die we vernieuwen:

  • aan de Lemkensstraat
  • aan de Van Adrichemweg, tegenover nummer 2
  • de voetbalkooi aan de Van Harmelenstraat

Het speelplekje aan de Duyvesteynstraat halen we weg en dit wordt gras en gaan we inzaaien.

Ontwerpen

In dacht in maart met ons mee hoe de nieuwe speel- en verblijf plekken er uit moeten gaan zien. De drie plekken worden toegankelijk ingericht voor kinderen met en zonder beperkingen. De uitkomsten waren zeer positief en het was dus niet meer nodig om de ontwerpen aan te passen. De ontwerpen hebben de status definitief ontwerp

Ontwerp Lemkensstraat

De speel- en verblijfplaats aan de Lemkensstraat wordt een plek voor jong en oud. Het ontwerp bestaat uit veel losse speeltoestellen. Hier kan je klimmen en klauteren, glijden en schommelen. Er komt ook een kabelbaan. Er zijn veel plekjes om te zitten, zoals picknicktafels. Ook vernieuwen we het kunstgras van het voetbalveld. Naast dit voetbalveld komt een calisthenics sportplek.

Ontwerp van Adrichemweg

De speelplek aan de Van Adrichemweg krijgt nieuwe speeltoestellen voor de jongere kinderen. Zij kunnen hier klimmen en klauteren, glijden, wippen, schommelen, in een speelhuisje spelen en vaardigheidsspelletjes doen.

Ontwerp voetbalkooi Van Harmelenstraat

De voetbalkooi aan de Van Harmelenstraat krijgt wat extra’s. Op het pleintje aan de straatkant komen balanstoestellen, dit is een soort free-run voor beginners.

Vervolgstappen

Toen de ontwerpen gereed waren, zijn de materialen en speeltoestellen besteld. Helaas is er sprake van vertraging. Daardoor leggen we de speelplekken aan in 2023. Voordat we starten, krijgt u weer informatie in de brievenbus.