Ga naar de hoofdinhoud

Leestijd: 2 min

Kleinpolder

De gemeente heeft 3 speel- en verblijfplekken in Overschie vernieuwd. Ze staan in de wijk Kleinpolder. De speeltoestellen zijn aan vervanging toe. Samen met u verzonnen wij iets nieuws voor jong en oud.

Dit zijn de speelplekken die worden vernieuwd:

  • aan de Lemkensstraat
  • aan de Van Adrichemweg, tegenover nummer 2
  • de voetbalkooi aan de Van Harmelenstraat

Het speelplekje aan de Duyvesteynstraat halen we weg en dit wordt gras en gaan we inzaaien.

Ontwerpen

In maart dacht u met ons mee hoe de nieuwe speel- en verblijf plekken er uit moeten gaan zien. De drie plekken worden toegankelijk ingericht voor kinderen met en zonder beperkingen. De uitkomsten waren zeer positief en het was dus niet meer nodig om de ontwerpen aan te passen. De ontwerpen hebben de status definitief ontwerp

Ontwerp Lemkensstraat

De speel- en verblijfplaats aan de Lemkensstraat wordt een plek voor jong en oud. Het ontwerp bestaat uit veel losse speeltoestellen. Hier kan je klimmen en klauteren, glijden en schommelen. Er komt ook een kabelbaan. Er zijn veel plekjes om te zitten, zoals picknicktafels. Ook vernieuwen we het kunstgras van het voetbalveld. Naast dit voetbalveld komt een calisthenics sportplek.

Ontwerp van Adrichemweg

De speelplek aan de Van Adrichemweg krijgt nieuwe speeltoestellen voor de jongere kinderen. Zij kunnen hier klimmen en klauteren, glijden, wippen, schommelen, in een speelhuisje spelen en vaardigheidsspelletjes doen.

Ontwerp voetbalkooi Van Harmelenstraat

De voetbalkooi aan de Van Harmelenstraat krijgt wat extra’s. Op het pleintje aan de straatkant komen balanstoestellen, dit is een soort free-run voor beginners.

Aanleg

De aanleg van de speelplekken liep vertraging op. We leggen de speelplekken in het voorjaar van 2024 aan.